VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'DAN SU AÇIKLAMASI

20 Ağustos 2013

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Şehrimizin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanmıştır. Söz konusu isale hattının ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Şehrimizin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanmıştır. Söz konusu isale hattının kontrolü, kesin kabulü yapılmadığı için halen İller Bankası yetkisinde bulunmaktadır. Bilindiği gibi projelerin güvenliği proje kontrolörlerinin görev alanına girmektedir. Hattın proje kontrolü İller Bankası’na ait olduğundan Bolu Belediyesi olarak bu hattın üzerinde her hangi bir değişiklik yapamamaktayız” dedi.

HATTIN KONTROLÜ İLLER BANKASI’NDA

Alaaddin Yılmaz açıklamasının devamında söz konusu arızanın yaşandığı hattın İller Bankası kontrollüğün de olduğunu ifade ederek “İçme Suyu isale hattın da meydana gelen patlamalar nedeniyle şehrimizin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanmıştır. Söz konusu isale hattının kontrolü, ‘kesin kabulü’ yapılmadığı için halen İller Bankası yetkisinde bulunmaktadır. Bilindiği gibi projelerin güvenliği proje kontrolörlerinin görev alanına girmektedir. Hattın proje kontrolü İller Bankası’na ait olduğundan Bolu Belediyesi olarak bu hattın üzerinde her hangi bir değişiklik yapamamaktayız. Buna rağmen belediye olarak üzerimize düşeni yaptığımız gibi, projenin yürütülmesi sırasında gördüğümüz teknik aksaklıkları İller Bankası Genel Müdürlüğü yetkililerine iletilmiştir. Yaptığımız görüşme sonrası İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Bolu’da görevlendirilen ekip bugün itibariyle sahada çalışmalarına başlamıştır. En kısa sürede sıkıntılar giderilmesi yönünde tespitler yapılarak çalışmalara başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ VE ÖZÜR DİLİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, su kesintilerinin yaşanmaması için Belediye olarak da ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek şöyle devam etti;

 “10 yıldır Bolu halkının bize verdiği güçle birçok başarıya imza attık. Amacımız gelecek nesillerimize Dünya’da yaşanabilir en güzel kentlerden birini bırakmak. Bu çalışmaları yaparken bazı olumsuzluklarda da önümüze çıkabiliyor. Meydana gelen sıkıntıların giderilmesi ve bu kesintilerin yaşanmaması için elimizden gelen gayret ve çalışmayı göstermekteyiz. Gücünü her zaman arkamızda hissettiğimiz Bolu Halkı’ndan, yaşanan su kesintileri nedeniyle tekrar özür diliyor saygılarımı sunuyorum.”

Öte yandan, İller Bankası’ndan gelen yetkilileri su arızalarının olduğu hatta incelemeler yaptılar. Bolu’nun bazı mahallelerinde 3 gün yaşanan su kesintileri tamirat sonrasında sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.