VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YENİÇAĞA'DA ORMAN YANGINI

15 Ağustos 2013

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde bulunan Dereköy ormanlarında çıkan yangında 10 hektar ormanlık alan yanarak kül olurken, ...

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde bulunan Dereköy ormanlarında çıkan yangında 10 hektar ormanlık alan yanarak kül olurken, köylüler ellerinde kazma ve küreklerle orman işçilerine yardım etti.

 

Yangın, saat 14:40 sıralarında Yeniçağa’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Dereköy ormanlarında meydana geldi. TEM Otoyolu kenarında ağaçlandırma çalışmalarını izleyen Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Yeniçağa yakınlarından dumanlar yükseldiğini görünce inceleme yapmak için ekipleri Dereköy’e gönderdi. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören ekipler hemen itfaiyeden ve bölge müdürlüğünden yardım isteyerek yangına koştu. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz, itfaiye ve su tankları sevk edildi. Traktörlerine binen köylüler ellerine aldıkları kazma ve küreklerle ormana koştu. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman işçileri ile köylüler hemen alevlere müdahale ederek söndürme çalışma başlattı. Rüzgarın da etkisiyle çam ve meşe ağaçları alev alev yanarken, korkulu anlar yaşandı. Bazı köylüler dumanın içinde kalarak zehirlenme tehlikesi yaşarken, koşarak açık alanlara çıkmaya çalıştılar.

 

Üç saat süren ve kilometrelerce öteden dumanların görüldüğü yangına 4 arazöz, iki itfaiye ve iki su tankının yanı sıra 25 orman işçisi ve köylüler müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında 10 hektar alan yanara kül olurken, orman bölge ekipleri yangın bölgesinde soğutma çalışması başlattı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.