VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKER ATEŞ İLÇELER İÇİN TEŞVİK İSTEDİ

14 Ağustos 2013

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, il merkezi ile ilçeler arasında paralel bir ...

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, il merkezi ile ilçeler arasında paralel bir gelişimin söz konusu olmadığını belirterek, "Olabilecek göç hareketlerinin şimdiden önünü alacak ve gelişimi ilçelerimizde sağlayacak birtakım çalışmalar yapılması lazım. Yatırım teşviklerinin ilçe bazlı yeniden düzenlenmesi ihtiyacı var" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ve İl Genel Meclisi üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Türker Ateş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Yeni yöneticilere görevlerinde başarılar dileyen Mücahit Kutlu, Türker Ateş ile daha önceki başkanlık döneminde de verimli bir çalışma olanağı bulduklarını, beklentilerinin bundan sonraki dönemde de Bolu ortak paydasında el ele, gönül gönüle çalışmak olduğunu kaydetti. Kutlu iş dünyası ile yakın işbirliği içinde Bolu'ya en iyi ve en güzel hizmeti verme gayretinde olduklarını belirterek, "TSO ile bugüne dek ortak birçok çalışmamız oldu. Bu çalışmalarımızı bundan sonra da geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Amaç, rantabl hizmet edebilmek için, Bolu'muzun refahını yükseltmeye katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmak" dedi.

Türker Ateş ise, "İlimizin genel durumunu ve gelecek projeksiyonlarını birlikte ele alıp masaya yatıracağız. İlimizin muhakkak çözüm bekleyen konuları var. Sektörel yelpazede birçok sektörümüz faaliyet gösteriyor. Ciddi bir sektörel dinamizm var. Bunun yanı sıra iller arasında da rekabetler var. İlde belirli bir gelişim potansiyeli varsa, iş dünyasını temsil eden TSO'lardan da özellikle beklenti düzeyi artıyor" dedi.

İlçe bazlı teşvik getirilmesini isteyen Ateş, şöyle konuştu:

"Bolu'muzda il merkezimiz ile ilçelerimiz arasında gelişmişlik anlamında bir kopukluk var. Paralel bir gelişim söz konusu değil. Bunun sonucu göç olur. Olabilecek göç hareketlerinin şimdiden önünü alacak ve gelişimi ilçelerimizde sağlayacak birtakım çalışmalar yapılması lazım. Öncelikle yatırım teşviklerinin ilçe bazlı yeniden düzenlenmesi ihtiyacı var. Bu doğrultuda, en stratejik kurumların başında gelen İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz ile birlikte, başta Odamız olmak üzere bütün ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarımızın birlikte proje temelli bir işbirliğine gidilmesi gerekiyor. Biz Oda olarak bu konuda kendi üzerimize düşen neyse üstlenmeye ve yerine getirmeye hazırız"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.