VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

12 Ağustos 2013

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yayınladığı bir ihale ilanında skandala imza atarak, Kadın ...

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yayınladığı bir ihale ilanında skandala imza atarak, Kadın Sığınma Evi’nin tüm bilgilerini paylaşıp onlarca kadın ve çocuğun can güvenliğini tehlikeye soktu.

Bolu’da günlük yayın yapan Ekspres Gazetesi’nin Nermin Kaya imzalı manşette yer alan haberinİ gündeme bomba gibi düştü. Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 6 Ağustos 2013 tarihinde “Yüklenici Mutfağında Yemek Pişirme Yoluyla Mamul Yemek Alımı, Dağıtımı ve Servis Hizmetleri İşi”ni ihaleye açtı. Devlet kurumlarının her türlü hizmet alımında yapması gerekeni yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, işi ihaleye açtı ve ihalenin resmi ilanını yerel gazetelerde yayınladı.

BİLGİLER GİZLİ TUTULMALI

Ancak ihale ilanı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü başlığı ile yayınlanması gerekirken, ‘Kadın Konukevi Müdürlüğü’ başlığı ile yayınlandı. İlandaki bu hata ile onlarca kadın ve çocuğun can güvenliği hiçe sayılmakla birlikte 5 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan Kadın Konukevi yönetmeliğinin “Kanuni hükümler saklı kalmak kaydıyla, konukevinin adresi, telefon numarası, kadınların, çocukların ve konukevi çalışanlarının kişisel bilgilerinin gizli tutulması esastır” maddesi gereğince yasa da ihlal edildi.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Türkiye genelinde kadın ve çocukların korunması ile ilgili son dönemde yapılan yasal düzenlemeler ve uygulamalar takdir toplarken, Bolu İl Müdürlüğünde yaşanan bu zafiyet tepkilere neden oldu. Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Hakkındaki Yönetmeliğin gizlilik ilkesinin 17’nci maddesinde, “Konukevi açılırken, gizlilik ilkesine uyulur. Konukevinin adresi, telefon numarası gizli tutulur. Konukevini tanıtan tabela asılmaz, temel atma ve açılış töreni düzenlenmez. Yapılacak yazışmalarda kadınların, çocukların ve çalışanların isimleri belirtilmez, gerekli durumlarda üzerinde anlaşmaya varılmış kodlar kullanılır. Kadın ve çocuklar ile gerekli görülen üçüncü kişilerin kimlik bilgileri ve adresleri ile önem taşıyan bilgiler tüm resmi kayıtlarda gizli tutulur” bentleri de işgal edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.