VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULU TIR'DA UYUŞTURUCU YAKALANDI

12 Ağustos 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 27 milyon 500 bin lira ...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 27 milyon 500 bin lira değerinde 393 kilogram eroin ele geçirdi. Ele geçirilen eroinin Türkiye tarihinde yakalanan en büyük miktarda eroinlerden biri olduğu belirtilirken, eroinle yakalanan TIR'ın Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde faaliyet gösteren N. isimli bir firmaya ait olduğu, sürücü ile birlikte firma sahiplerinden iki kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.      

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri, 27 milyon 500 bin lira değerinde 393 kilogram eroin ele geçirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1 Ağustosta Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda çamaşır makinelerinin içine gizlenmiş vaziyette 717 kilo ağırlığında ve 36 milyon lira değerindeki gümrük tarihinin tek seferdeki en büyük eroin yakalamasını gerçekleştiren ekipler, bu operasyonun hemen ardından Kapıkule Gümrük Sahası'nda yüklü miktarda eroinin Türkiye üzerinden yurt dışına geçişi engellendi.

BULGUR PAKETLERİNİN ARASINDA EROİN

Kapıkule Gümrük Sahası'nda Türk plakalı bir aracı risk kriterleri çerçevesinde X-Ray taramasına tabi tutan Kapıkule Tır Gümrük Müdürlüğü ve Edirne Kaçak İstihbarat Müdürlüğü personeli, tırın detaylı aramasını yaptı. Arama sonucu, bulgur paketleri içine gizlenmiş vaziyette şeffaf paketlerin içerisine doldurulmuş 27 milyon 500 bin lira değerinde 393 kilo eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken, eroinin naklinde kullanılan araca el konuldu.

OLAYLA İLGİLİ BOLU’DAN GÖZALTILAR VAR     

Türkiye'den kaçak yollarla yurt dışına çıkarılmak istenen eroinin göndericisi ve alıcısının tespiti amacıyla yapılan soruşturma neticesinde, İstanbul ve Bolu'da toplam 4 kişi gözaltına alındı. Eroiroinle yakalanan TIR'ın Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde faaliyet gösteren N. Uluslararası Nakliyat firmasına ait olduğu, sürücü ile birlikte firma sahiplerinden iki kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Araç sürücüsüyle birlikte toplam 4 kişinin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.

www.bolununsesi.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.