VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PATATESE RAKİP ÇIKTI

7 Ağustos 2013

  Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, patatese alternatif ürünler konusunda yaptığı çalışmalar kapsamında Kındıra ...

Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, patatese alternatif ürünler konusunda yaptığı çalışmalar kapsamında Kındıra Köyü'nde 7 tarlaya ekilen nohutun üretimi başarıyla gerçekleşti.

Patates ve buğdaya dayalı olarak devam eden tarımsal üretim modeline bir yenisi daha katıldı. İlimizde genel olarak çok küçük alanlarda üretilen nohut, Kındıra Köyü'nde 7 tarlada dört çeşit olarak ekimi yapılarak, başarılı bir şekilde üremi sağlandı. Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Erdal Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nuri Erikli, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe ile çevre köy muhtarları, üreticiler ve teknik personelin katılımıyla nohut ekili tarlalarda incelemede bulunuldu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu geçtiğimiz yıllarda soya fasulyesi, kanola, aspir gibi yağ bitkileri ile silajlık mısır ve yem şalgamı üretilmesi çalışmaları yapılırken, bu yıl ise öncelikli olarak susuz tarım yapılan bölgelerde alternatif ürün çalışması yapıldı. Nohut üretiminin yapılabilirliği Kındıra Köyü'nde kanıtlandı.

Sulama konusunda yeterli kaynağı olmayan ve kuru tarım yapılan alanlarda genel olarak her yıl hububat üretimi yapılırken, kuru tarım yapılan alanlarda nohut ekiminin yapılmasının çiftçiye iki kat kazanç sağladığı bildirildi. İnsan beslenmesinde de faydaları sayılamayacak kadar fazla olan nohut, alternatif bir ürün ve gelir kapısı olmaya aday oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.