VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİR GÖYNÜK GÜZELLİĞİ

6 Ağustos 2013

  Akşemseddin diyarı Göynük'te en güzel Ramazan sofrası kuruldu. Anadolu insanının tüm güzelliğini içerisinde barındıran Göynük'te, ...

Akşemseddin diyarı Göynük'te en güzel Ramazan sofrası kuruldu. Anadolu insanının tüm güzelliğini içerisinde barındıran Göynük'te, otellerdeki süslü Ramazan sofralarından bin kat daha güzel olan yer sofrasının üzerine gazete kağıtları serilerek evlerde hazırlanan yemeklerle iftar açıldı.

Ramazan ayı boyunca otellerde süslü masalarda iftarlar verilirken, Göynük'te ise en güzel, en doğal, Anadolu insanın tüm güzelliğinin yansıdığı Ramazan sofrası kuruldu. Çeşme Mahallesi'nin kadınları evlerinde hazırladıkları yemekleri, iftar saati yaklaşırken sokakta kurdukları sobaların üzerinde ısınmaya koyarken, yere serdikleri brandanın üzerine yer sofraları kurdu. Yer sofralarının üzerine gazeteler serilirken evde hazırlanan börekler, salatalar, yoğurtlar, bahçede yetişen biberler konulup, yemekler servis edildi. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve tüm mahalle halkı yer sofrasının etrafında oturarak iftarlarını açtılar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.