VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE KÜLTÜRÜ KİTAPLAŞTIRILACAK

30 Temmuz 2013

  7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Gerede Uluslararası Kültür Sanat Sempozyumu ile ilçenin kültür ve sanatına ilişkin ...

7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Gerede Uluslararası Kültür Sanat Sempozyumu ile ilçenin kültür ve sanatına ilişkin değerleri gün yüzüne çıkarılarak, kitaplaştırılacak.

Gerede’de kaybolmaya yüz tutmuş bazı zanaat ve ustalarının konu edileceği Gerede Uluslararası Kültür Sanat Sempozyumu, 7-8 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Gerede kültür ve sanatına ilişkin, bugüne kadar konusal olarak araştırma çalışması gerçekleştirilmeyen değerlerin gün yüzüne çıkarılacağı sempozyum ile konusu Gerede olan bilimsel bir kitap hazırlanacak.

Gerede’ye ait kültürel değerlerin incelenmesi, araştırılması ve bilimsel bir kitap haline dönüştürülmesi amacıyla sempozyumun düzenleme kurulu üyeleri, Sempozyum Onursal Başkanı Ömer Baygın’a ziyarette bulundu. Gerede’de son neslini yaşayan kültürel değerlerin konuşulduğu ziyarette, sempozyum da kabul gören bildiriler de gündeme geldi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, "Düzenleyeceğimiz Gerede Uluslararası Kültür ve Sanat Sempozyumu için hazırlıklarımız devam ediyor. Sempozyum için, düzenleme kurulu üyelerimiz de çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Sempozyuma yurtdışından da katılımlar olacak. İnşallah, 7-8 Ekim tarihlerinde, Gerede'de bilim insanlarıyla buluşacağız ve Gerede´mizi konuşacağız" dedi.

Gerede’yi kitap halinde bilimsel bir boyuta taşımayı hedefleyen sempozyuma birçok akademisyenin katılım sağlaması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.