VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

10 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER İFTARDA BULUŞTU

29 Temmuz 2013

  10 ülkeden gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’la ...

10 ülkeden gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’la iftar yemeğinde bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Rektör Coşkun gelecek yıl "Yabancı Öğrenci Şenliği" kararlaştırdı.

İftar yemeğine, Rektör Coşkun’un yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Bahar, Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran, öğrenci konseyi üyesi öğrenciler ve Nijerya, Liberya, Kenya, Yeni Gine, Endonezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Gürcistan’dan gelerek üniversitede öğrenim gören öğrenciler katıldı. Mercimek çorbası, tas kebabı, salata ve şekerpareden oluşan mönünün ikram edildiği iftarda öğrenciler, Rektör Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Moğolistanlı Jolbyek Shakamzata, "2008’de üniversitemize gelen ilk yabancı öğrencilerden biriyim ve ilk kez bir rektörümüz, bizi bu şekilde ağırlıyor ve kendisiyle rahatça konuşabiliyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilerin talep ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not eden Coşkun, tüm sorunlarla ilgileneceği sözünü verdi. Rektör Coşkun, Üniversitede, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere eğitim vermekten mutlu olduklarını belirterek, "Yabancı öğrenci sayısı üniversitelerimizde son dönemde daha da arttı. Bu sayı ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum. Gerek Türkiye’de gerek kendi ülkelerinizde başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

10 farklı ülkeden gelen öğrencilerin buluştuğu iftarda, öğrenciler Rektör Coşkun’a ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim ederken, yeni dönemde üniversitede "Yabancı Öğrenci Şenliği" düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.