VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINLARIN CAMİLERİ DOLDURMASI MÜFTÜYÜ SEVİNDİRDİ

29 Temmuz 2013

  Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, mukabele programlarına kadınların ilgi göstermesine sevinirken, kadınlara da nasihatte bulunarak, "Yuvanızda ...

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, mukabele programlarına kadınların ilgi göstermesine sevinirken, kadınlara da nasihatte bulunarak, "Yuvanızda huzur olmasını istiyorsanız, hanelerinizi Allah'ın emir ve yasaklarına uyarak, Rasul'ün tavsiyelerini dikkate alarak, yuvanızı, Kuran'ın, İslam'ın nuru ile doldurun, şereflendirin, bereketlendirin" dedi.

Gerede Müftülüğü'nün ilçede bulunan camilerde mukabele programları düzenleniyor. Ramazan ayına özel düzenlenen mukabele programları, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı organize ediliyor. Kuran kursu öğreticileri ve hafızlarının okudukları mukabelelere, kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Gerede Müftüsü Hasan İzmirli de zaman zaman programlara katılarak, sohbetler gerçekleştiriyor. Hacı Sadık Camisi’ndeki mukabele programına katılan İzmirli, İslam’da aile konusunun büyük önem taşıdığını, İslam’da ailenin tanımı, aile içerisinde kadın ve erkeğin sorumlulukları ile görevleri, eşlerin birbiri üzerindeki hakları, aile içerisinde karşılıklı güven ve muhabbetin önemi konularından aile içi şiddete kadar birçok konuya değindi.

YUVANIZDA HUZUR İSTİYORSANIZ ALLAH'IN EMİR VE YASAKLARINA UYUN

Evliliğin ve ailenin günümüzde büyük tehlike altında olduğuna dikkat çeken İzmirli, kadınlara nasihatte bulunarak, "Yuvanızda huzur olmasını istiyorsanız, hanelerinizi Allah’ın emir ve yasaklarına uyarak, Rasul’ün tavsiyelerini dikkate alarak, yuvanızı Kuran’ın, İslam’ın nuru ile doldurun, şereflendirin, bereketlendirin. Ramazan-ı Şerif’iniz mübarek olsun, yuvalarınız huzur ve bereketle dolsun. Rabbim ibadetlerinizi kabul buyursun" dedi.

BAYAN CEMAATİ GÖRDÜĞÜMDE ÇOK SEVİNDİM

İzmirli programlara kadınların ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Camiyi hınça hınç dolduran bayan cemaati gördüğümde çok sevindim. Sanki bütün mahalle evlerini boşaltıp yaşlı-genç demeden camiyi doldurarak, aralarında ki birlik ve beraberlikle Ramazan’ın bereketini haykırıyor gibiydi. Ramazan ayında komşuluk ilişkilerimizi, aile içi bağlarımızla dini hassasiyetlerimizi yeniden kuvvetlendirmenin ve Kuran’a koşmanın bir ispatıdır bu toplanışlar. Mukabele programları, halkımızın Kuran ile buluşmasıdır. Gerede İlçe Müftülüğü olarak, halkımızın kardeşlik ve komşuluk bağlarımız ile birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesi için, tüm camilerimizde başlattığımız Kuran ehli hocalarımız ve hafızlarımız tarafından okunan mukabeleleri, takip etmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.