VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YEŞİL ALAN 4 KAT ARTTI

27 Temmuz 2013

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gerçekleştirilen park ve bahçe çalışmaları sayesinde Bolu’da kişi başına düşen ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gerçekleştirilen park ve bahçe çalışmaları sayesinde Bolu’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 1,5 metrekareden 6,5 metrekareye yükseltmeyi başardıklarını söyledi. Yılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 bin ağaç diktik" dedi.

 Avrupa Birliği (AB) normlarında kentlerde kişi başına ortalama 10 m2 yeşil alan önerilmesinin ardından Türkiye’deki belediyeler bu yöndeki çalışmalarına hız verdi.

 NEREDEN NEREYE

Bolu Belediyesi yıllardır yaptığı çalışmalar sonrasında kentteki yeşil alan sayısını 4 katına çıkarttı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana kent merkezine yeşil alan kazandırmak için mesai harcadıklarını, çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Yılmaz, “2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde Bolu’da nüfus 80 bin ve kentte park sayısı 34’dü. O zaman kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 1,5 metrekareydi” diye konuştu.

 100 BİN AĞAÇ DİKİLDİ

Başkan Yılmaz, “Bolu’da kişi başına düşen yeşil alan belirlemek üzere yapılan hesaplamalara köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerin dahil edildi. Bu bölgelerdeki yeşil alanların dahil edilmesiyle 6,5 m2’lik hesaplamanın daha da yükselecek. Bolu’nun doğasıyla ünlü olmasına karşın kent merkezindeki yeşil alan miktarının kendisinden önceki dönemlerde azdır. Oluşturulan park ve bahçelerle Bolu kent merkezinin çevredeki doğal zenginlikleriyle uyumlu hale geldi. AB normlarının kentlerde kişi başına düşen 10 metrekare. Çok kısa süre içerisinde Bolu’nun AB normlarını yakalayan bir kent olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 bini aşkın ağaç dikimi gerçekleştirerek, şehrin güzelliğine güzellik kattık” dedi.

Öte yandan, İstanbul’da 2,5 m2, İzmir’de 1,5 m2, Eskişehir’de 3 m2 ve Antalya’da 4,5 m2 kişi başına düşen yeşil alan olduğu öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.