VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÖZÇİMEN'DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR

25 Temmuz 2013

  Bolu Valisi İbrahim Özçimen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle buluştu. Vali Özçimen, "Milletimizin bekası ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle buluştu. Vali Özçimen, "Milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür" dedi.

Vali İbrahim Özçimen şehit ve gazi aileleriyle İzzet Baysal Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftar yemeğine Vali Özçimen ve eşi Nezahat Özçimen, Milletvekili Ali Ercoşkun, Milletvekili Tanju Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, daire müdürleri ile Bolu merkez ve ilçelerden gelen şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar yemeği öncesinde Vali Özçimen, eşi Nezahat Özçimen ile birlikte tüm masaları tek tek dolaşarak, ev sahipliği yaptılar hem de sıkıntılarını dinlediler. 7'den 70'e masada bulunan tüm davetlilerle sohbet eden Vali Özçimen, kendisine söylenilen sıkıntıları da not aldı.

KİM BU CENNET VATANIN UĞRUNA OLMAZ Kİ FEDA

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, Canı, cananı bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" mısraları ile başlayan Vali Özçimen, "Sizler aziz şehitlerimizin yadigarısınız, en değerli varlıklarınızı, sevdiklerinizi ülkemiz için feda ettiniz. Bu millet, bu devlet kadirşinastır ve hiçbir zaman sizleri unutmayacaktır. Geçmişe baktığımızda, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Mersin'e kadar bu memleketin insanı yan yana, omuz omuza birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile düşmana karşı koymuşlar kanlarını ve canlarını bu güzel vatan için seve seve feda etmekten çekinmemişler ve bu cennet vatanı bizlere emanet etmişlerdir" dedi.

MİLLETİN VE VATANIN BEKASI ŞEHİTLİK VE GAZİLİK BİLİNCİNİN DİRİ TUTULMASIYLA MÜMKÜNDÜR

Tarihimizi, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza iyi anlatmamız gerektiğine dikkat çeken Vali Özçimen, "Şu husus iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale savaşı olmak üzere, Sakarya'da, Dumlupınar'da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür" şeklinde konuştu.

HER MASADA TALEPLER NOT ALINDI

Her masada oturan görevlilere istek ve dileklerini iletmelerini şehit aileleri ve gazilerden isteyen Vali Özçimen, bu taleplerin hepsinin takip edileceğini ve en kısa sürede kendilerine bilgi verileceğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.