VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜNİVERSİTENİN 79 BİN 500 EURO’LUK PROJESİ KABUL EDİLDİ

25 Temmuz 2013

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 4’ü engelli 60 kişinin yararlanacağı “AB Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede Eqavet ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 4’ü engelli 60 kişinin yararlanacağı “AB Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede Eqavet Kalite Güvence Sisteminin İncelenmesi” projesi 79 bin 500 Euro hibe aldı.

AB Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ın Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci programına ‘2013 Teklif Çağrısı’ döneminde 2 bin 293 projeyle başvuruldu. Ön değerlendirmeyi geçen 2 bin 118 projeden 348’i kabul edilerek desteklenmeye karar verildi. 60 proje ise yedek listeye alındı. AİBÜ’nün “AB Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede Eqavet Kalite Güvence Sisteminin İncelenmesi” projesi de kabul edildi.

79 bin 500 Euro hibe edilecek proje; Doğu Marmara’daki üniversiteler, meslek yüksekokulları, sivil toplum kuruluşları ve Kobilerde görev yapan yönetici ve mesleki eğitim uzmanlarına (VETPRO) yönelik projeler içinde bütçe büyüklüğü bakımından 9’uncu sırada. Bu tür proje üreten üniversiteler içinde ise 2’nci sırada yer aldı. Proje kapsamında 4’ü engelli 60 kişi, 15’erli gruplar şeklinde bu yıl Ekim ayı ile gelecek yıl Haziran ayları arasında Almanya, Belçika, Macaristan ve Estonya’ya gidecek.

Proje kapsamında, mesleki eğitim uzmanları ile yöneticilere Avrupa’da iş tabanlı öğrenmede Eqavet sisteminin nasıl uygulandığı anlatılacak ve kazanımlar ülkemizdeki mesleki eğitim sisteminde kullanılacak. Proje kapsamında ayrıca, nitelikli eleman yetiştirebilmek için Eqavet kriterlerinin kullanılması, AB ülkeleriyle birlikte iş tabanlı öğrenme modeli oluşturulması ve bu modelin proje ortağı üniversitelerde uygulanması hedefleniyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.