VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BURS ALAN FEHMİ KÜPÇÜ, VAKFA TEŞEKKÜR ETTİ

23 Temmuz 2013

  Gerede Kültür Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın (GERKAV) burs veren hayırseverleri ile burs alan öğrenciler iftarda ...

Gerede Kültür Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın (GERKAV) burs veren hayırseverleri ile burs alan öğrenciler iftarda buluştu. Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü kendisinin de öğrencilik yıllarında Gerkav'dan burs aldığını belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.

Gerkav'ın, Esentepe'de bulunan bir restoranda düzenlediği iftara Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Gerkav Vakfı Başkanı Ziya Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.

Ziya Kahraman her yıl 400´ün üzerinde burs başvurusu olduğunu belirterek, "Biz bunların yarısını mülakat usulüyle eleyerek 200´e düşürüyoruz. Bütün talepleri karşılayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayırseverlerimizin biraz daha fazla katkı yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Ömer Baygın ise vakfın 22 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, "Bende içinde bulunduğum görev itibariyle 14 yıldır Gerkav'ın yönetiminde bulunma fırsatı buldum. Şunu söylüyoruz hep, Gerkav Gerede'nin Vakfı hiçbir siyasi ayrım gütmeden herkesi ve her kesimi kucaklayan bir vakıf kurulduğu gün böyle kuruldu, bu güne kadar da bu misyonunu bu özelliğini kaybetmeden bu güne kadar geldi. İnşallah bundan sonra da sonsuza kadar devam edecek. Öğrenci kardeşlerimize burs vererek etkinliğini yapıyor ama şu özelliğini hep kaçırıyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra çok küçük miktarlarla da olsa vakfımızla olan irtibatını devam ettirmesini çok önemsiyorum. Kendimize de özeleştiri yaparsak, bu güne kadar Gerkav Vakfı'ndan burs alarak binden fazla insanımız hayata atıldı, bunlarla ilgili sağlıklı bir arşivimiz yok maalesef. Eğer arşivimiz olsaydı, buradan da bir çağrı duyuru yapmış olalım, o değerli iş adamlarımız, doktorlarımız, mühendislerimiz yurt içinde, yurt dışında buradan çağrımız olsun, o kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz, dostlarımız vakfımızla olan irtibatlarını sağlasınlar, devam ettirsinler ve bu hizmetler katlanarak devam etsin" diye konuştu.

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü kendisinin de öğrencilik yıllarında vakıftan burs aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Vakti zamanında GERKAV´dan burs alan birisi olarak burada sizlere hitap ediyorum. Vakıf hizmeti bizim medeniyetimizin temelinde olan hani o insanı merkeze koyduğumuz ağırlığın altında önemli bir mihenk noktalarından bir tanesi bu meyanda insana yapılan hizmetin ehemmiyet verilmesi gereken bir hizmet olduğundan dolayı Gerkav Vakfı'na teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimize burs veren hayırseverlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, Ramazan ayının birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize emek ve katkı vermesini murad ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum"

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Allar, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanı Tahir Gayret, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve işadamlarının yaptıkları konuşmalarının ortak vurgusu mevcut burs verilen öğrenci sayısının nasıl artırılabileceği oldu.

GERKAV´dan burs alan bir öğrenci ise yaptığı konuşmasında, "Burada arkadaşlarım adına konuşma ihtiyacı hissettim. Bizlere destek olan, okumamıza katkı sağlayan büyüklerime teşekkür ediyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.