VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SUÇ DUYURUSU

22 Temmuz 2013

  CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fırat Kaya'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri ...

CHP Bolu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fırat Kaya'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda "kovuşturmaya gerek yoktur" kararı alındı.

Mehmet Fırat Kaya, 28 Haziran günü Başbakan Erdoğan hakkında Gezi eylemleri sırasında halkı ayrımcılık ve öfkeye sevk ettiği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Mehmet Fırat Kaya ile birlikte tüm yurtta CHP'li gençlik kolları başkanları bulundukları kentlerde aynı suç duyurusunda bulundu.

HAVAALANINDAKİ KONUŞMALARI DELİL GÖSTERİLDİ Mehmet Fırat Kaya suç duyurusunda bulunduğu gün yaptığı açıklamada, Başbakanın ayrımcılık, halkı aşağılamak, kin ve nefrete sevk etmek, yargıya baskı yapmak, kanunlara uymamaya teşvik etmek gibi suçlarda bulunduğunu ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın Fas ziyareti dönüşü, havaalanında yaptığı konuşmaların görüntüleri, eylemlerle ilgili açıklamaları delil gösterildi.

BAŞSAVCILIKLARIN YETKİSİNDE DEĞİL Kaya'nın başvurusunu değerlendiren Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven imzalı evrakta şu ifadelere yer verildi:

"Şikayet edilen kişinin T.C Başbakanı olduğu ve olay tarihlerinde görevli olduğunun bilindiği ve şikayetçi tarafından iddia edilen eylemlerin ise görev sırasında ve görev nedeniyle işlendiğinin anlaşıldığı; Başbakan ve Bakanların görevleri nedeniyle işledikleri iddia edilen suçlardan dolayı soruşturmaya yetkili makamın Anayasamızın 100. Maddesi gereğince doğrudan TBMM’ne ait olduğu, bu konuda Cumhuriyet başsavcılıklarına herhangi bir yetki ve görev verilmediği"

Savcılık, belirtilen sebeplerden dolayı kamu adına kavuşturma yapılmasına gerek olmadığına ve şikayetçi Mehmet Fırat Kaya’nın Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolunun açık olduğuna karar verdi.

www.boluekspres.com

4 yorum yapılmış
  • rr
    21 Temmuz 2013 • 11:00
    serseriler gündeme oturmak istedi..Oturdular
  • hhk
    21 Temmuz 2013 • 11:00
    ne bekliyordunuz avucunuzu yaladınızmı
  • Sinan Köroğlu
    21 Temmuz 2013 • 11:00
    İlgili CHP'li genç arkadaştan; Halkı galeyana getirmek, sözde Gezi Parkı deyip "devrim" yapmayı hedeflemek, aralarına PKK, DHKPC gibi terör örgütlerini sokarak devlet malına zarar vermek ve devletin görevlisine karşı gelmek gibi suç unsurlarıyla beraber CHP milletvekilinden, il başkanına, yönetiminden gençlik kolları üyelerine kadar CHP'nin kışkırtmaları için de suç duyurusunda bulunmalarını bekliyorum.
  • Sinan Köroğlu
    21 Temmuz 2013 • 11:00
    Sayın CHP gençlik üyesi, Ağabeylerinin izinden gittiğin sürece, CHP halkın partisi olamaz. Ancak halkı galayana getirenlerin ve yıllardır gelemediğiniz hükümete devrim ile gelmeye çalışanların partisi olmakla kalırsınız ki, Bu sebeple, ne halkın partisi olabiliyorsunuz, ne de halkı ikna edebilecek kapasitede... Yazık ....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.