VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YOLU ULAŞIMA KAPATTILAR, VALİYİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

18 Temmuz 2013

  D-100 Karayolu Üçköprü mevkiinde 3 ayda 3 kişi hayatını kaybedince halk yollara döküldü. Düzce-Bolu yolunu ...

D-100 Karayolu Üçköprü mevkiinde 3 ayda 3 kişi hayatını kaybedince halk yollara döküldü. Düzce-Bolu yolunu ulaşıma kapatan köylüler, yola kavşak yapılmasını istediler. Görüştükleri Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ı istifaya çağırıp yuhalayan köylüler, yaklaşık 4 saat boyunca yolda eylem yaptı.

Dün akşam, D-100 Karayolu Üçköprü Köyü'nde meydana gelen kazada 81 BD 473 plakalı motosikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan Özgür Çalışkan’a, Düzce istikametine gitmekte olan Muhammet Özdemir idaresindeki 81 BR 681 plakalı otomobil çarptı. Motosiklet sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen Özgür Çalışkan'ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Daha önce de 2 ölümlü kazanın yaşandığı köyde büyük bir infial oluştu. Köylüler yolu ulaşıma kapatırken, bir süre sonra yol ulaşıma açıldı.

Saat 22.00 sıralarında yeniden kazanın olduğu yerde toplanan vatandaşlar lastikler yakarak her iki şeridi trafiğe tekrar kapattı. Yol üzerinde oturma eylemi yapan köy halkı "Daha kaç can gidecek. Bize verilen sözler yerine gelsin. Burada kavşak istiyoruz. Camiye gidip gelmek bile bir dert" diyerek Düzce Valisi Adnan Yılmaz’la görüşmeden yolu açmayacaklarını söylediler. Bütün ısralarlara rağmen yol trafiğe açılmayınca Vali Yılmaz ve AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz vatandaşlarla görüşmek için Üçköprü Köyü'ne geldi.

VALİ'Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Sert tartışmaların yaşandığı görüşmede jandarma ekipleri Vali Yılmaz’ın etrafında koruma tedbirleri aldılar. Zaman zaman arbedelerin yaşanması üzerine Vali Adnan Yılmaz, teravih namazı kılmak üzere köy camiisine gitti. Bu sırada bazı vatandaşlan valiyi yuhlayarak, valiyi istifaya çağırdılar. Namaz sonrası Vali Yılmaz köyden ayrıldı.

Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın köylülerle yaptığı görüşmenin ardından saat 22.45 sıralarında yolun her iki istikametinde birer şerit ulaşıma açıldı. Köylüler ile kavşağın nereye yapılması gerektiğini de yerinde inceledi. Yaklaşık 4 saat süren eylemlerin ardından ikna olan köylüler dağıldılar. Yolun ortasında bulunan beton bariyerler ise kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.