VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FARUK İYİGÜN, TANJU ÖZCAN YÖNETİMİN DÜŞMESİ İÇİN ÇABALADI

17 Temmuz 2013

CHP Bolu Merkez İlçe Eski Başkanı Faruk İyigün merkez ilçe yönetiminin düşmesinin ardından bomba gibi ...

CHP Bolu Merkez İlçe Eski Başkanı Faruk İyigün merkez ilçe yönetiminin düşmesinin ardından bomba gibi açıklamada bulundu. Faruk İyigün istifa dilekçelerinin tarihsiz toplandığını belirterek, "Elbette ki 12 arkadaşımızın hepsinin belediye meclisi üyesi adayı olmadığı aşikar. Bu imzaların milletvekilimiz Tanju Özcan'ın bizzat çabaları sonucu gerçekleştiği, bunun için özel ziyaret ve görüşmeler yaptığı partililerimiz tarafından açıkça bilinmekte, söylenmektedir" dedi.

Faruk İyigün yaşanan gelişmeler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl yapılan merkez ilçe kongresinde üç adayın yarıştığını belirterek, "Tanju Özcan'ın desteklediği söylenen arkadaşımız seçimi kaybetmiş, partililerimiz özgür iradesiyle 2 yıllık tercihlerini göstermişlerdir. Daha sonra yapılan il kongresinde aynı arkadaşımız şu anki il başkanımızın listesinde il yönetim kuruluna aday olmuş ve yedekte kalabilmiştir. Tüzüğümüzün verdiği hakla belirlenmiş başkan vekilimizin görev yaptığı dönemde de farklı çevrelerden farklı arayışlar süregelmiştir" dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde 12 yönetim kurulu üyesinin farklı sebeplerle, fakat aynı gün içerisinde istifa ettiğini hatırlatan İyigün, "Tüzüğümüz gereğince yönetimimiz düşmüştür. Aday adayı olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Her ne kadar bir toplantı talebi ile toplu istifalarını öncelikle bizlerle paylaşmaları, bir toplantıda konuşularak bu taleplerini gerçekleştirmeleri doğru olsa da bu arkadaşlarımızın başarıları bizleri de sevindirecektir" diye konuştu.

TANJU ÖZCAN'I SUÇLADI

Tanju Özcan'ı açıklamaları nedeniyle eleştiren İyigün, "Elbette ki 12 arkadaşımızın hepsinin belediye meclisi üyesi adayı olmadığı aşikar. Sayın milletvekilimiz ve açıklama yapan yöneticilerimiz bu istifaları masumane adaylık talepleri olarak gösterseler de kamuoyunu tam olarak aydınlatacak açıklama bu değildir. Gözlemlenen, duyulan ve bizlere aktarılan gelişmeler, aynı gün yapılan bu istifaların anlatıldığı gibi olmadığını gözler önüne sermektedir. Bu imzaların milletvekilimiz Tanju Özcan'ın bizzat çabaları sonucu gerçekleştiği, bunun için özel ziyaret ve görüşmeler yaptığı partililerimiz tarafından açıkça bilinmekte, söylenmektedir" dedi.

DİLEKÇELER TARİHSİZ TOPLANDI

İyigün, istifalarla yedekten gelecek üyelerin önünün kapandığını ifade ederek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bazı istifa dilekçelerinin özellikle tarihsiz olarak toplandığı, bu yöntemle yedekten gelecek olan üyelerin önünün kapandığı, özellikle yönetimimizin düşürülmesi için bir gayret gösterildiği aşikardır. Halbuki, örgütlerimiz kendilerini yönetebilir olmalı, yönetim kurullarına seçilen yol arkadaşlarımız kendi kararlarını özgürce verebilmelidirler. Kendi kişisel iradelerinden başka iradelerin uygulayıcısı olmaktansa, görevlerinin bilincinde, görev arkadaşları ile birlikte çalışmalarını yapmalıdırlar. Gerçekleştirdikleri eylemlerin, verdikleri kararların da arkasında açıklıkla durup, apaçık söyleyebilmelidirler"

ŞEFFAF OLMAYA DAVET ETTİ

İyigün demokrasilerde herkesin istediği görevlere aday olabileceğini belirterek, "Fakat demokrasinin bir diğer olmazsa olmazı da açıklık ve şeffaflıktır. Sizlerin de çok iyi gördüğüne inandığım üzere, biz asla içeride farklı dışarıda farklı olmadık. İnandıklarımızı, bildiklerimizi, halkımızın ve partimizin yararına olduğu sürece iletmekten çekinmedik. Herkesi de her zaman şeffaf olmaya davet ettik, bundan sonra da ediyoruz"

ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Aday olacak olan partililere başarılar dileyen İyigün, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Atatürk önderliğindeki CHP Türkiye Cumhuriyetini kurarken, iktidara aday olurken, insanlığı öne koyan, kaybetmek uğruna bile olsa doğrulardan asla taviz vermeyen çizgisini asla bozmamıştır. Yakın zamanda da CHP'nin bu ilkeleri önce partimizi sonra da Türkiye'yi adil, yalansız ve şeffaf bir yönetime kavuşturacaktır. Partimizin yükselişinin apaçık ortada olduğu şu dönemde, Bolu'lu yurttaşlarımızın Belediye Başkanlığı için CHP'yi tercih edeceği gittikçe daha da gözler önüne seriliyor. Belediye Başkan Aday Adaylarımızın da Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarımızın da her birine teker teker başarılar diliyor, bundan sonra görev alacak yönetim kurullarımıza da CHP'ye yakışan şekilde şeffaf, adil, çalışkan, parti içi uyumu ve yoldaşlık ilkesini yakalayacakları bir görev dönemi diliyorum"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.