VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FATİH METİN DERT OLAN 11 KONUSU İÇİN SÖZ VERDİ

17 Temmuz 2013

  Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Bolu'nun sosya-ekonomik gelişmişlik ...

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Bolu'nun sosya-ekonomik gelişmişlik (SEGE)endeksinde 11'inci sırada oluşunun sonuçlarını masaya yatırdı. Fatih Metin, SEGE'nin reel anlamda yansımasını hissetmediklerini belirterek, "SEGE dediğimiz sistemi yürüten Kalkınma Bakanlığı ile irtibata geçip parametrelerimizin neler olduğunu öğreneceğiz. Bunların nasıl temin edildiğini, doğru olup olmadığını araştıracağız. Ondan sonra oturup, tespit edilmiş yanlışlıklar varsa konunun üstüne gideriz"

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısına ve yeni dönem ilk Meclis toplantısına konuk olarak katıldı. TSO'yu ziyaretinde ilk olarak Oda Yönetim Kurulu toplantısına konuk olan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TSO Yönetiminin gündemi ve çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş'ten bilgiler aldı. Bolu'nun Kalkınma Bakanlığı tarafından 2011 yılında güncellenen sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinde 11. sırada yer alıyor olmasının sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Bolu'nun bu dezavantajlı durumunun düzeltilmesi için Fatih Metin'in desteği istendi. Ayrıca gündemdeki diğer konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Türker Ateş, "TOBB'nin ve bizlerin doğrudan ilişkili olduğu Bakanlıkta bulunuyor olmanız bizler için önemli bir şans. Gerek göstergeler, gerekse teşvikler hususlarındaki sorunlarımızın, sizlerin ve merkezi yönetimin desteği olmadan çözüme kavuşması söz konusu değil. Bu dönemde, reel sektörümüze faydalı olacak birçok güzel projenin altına beraberce imza atmayı hedefliyoruz" dedi.

Daha sonra TSO'nun 2013-2017 dönemi birinci Meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Gökhan Yaman, yaptığı açılış konuşmasında Oda Meclisinin, Bolu ekonomisinin bel kemiğini oluşturan bütün sektörlerin temsil edildiği bir platform olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde, tüccar ve sanayicinin önünü açacak çalışmalarda bulunulacağını kaydetti. Yaman, "Üyelerimizin ve ilimizin odamızdan beklentileri önceki yıllara nazaran çok daha fazlalaştı. Bizler her zaman üyelerimize ve şehrimize olan bu sorumluluğumuzun farkında olarak çalışmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayalım ki, odamız ilimizin en önemli sivil toplum örgütlenmesidir. Bolu'nun en önde gelen kanaat önderidir. Odamız, tüccar ve sanayicimizi, ilimizin genel yararını ve çıkarını ilgilendiren her konuda lokomotif görevini üstlenecektir" diye konuştu.

Türker Ateş ise yönetim kurulu olarak işbaşı yaptıkları 29 Haziran 2013 tarihinden itibaren yaptıkları çalışmaları içeren faaliyet raporunu oda meclisine aktardı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından, toplantıya konuk olarak katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin konuştu. Yeni yönetime başarılar dileyen Fatih Metin, oda meclisinin bu dönemde bayrağı çok daha ilerilere taşıyacak hizmetlerde bulunacağına inandığını ifade etti. Beş yıllık Ak Parti İl Başkanlığı, dört yıllık milletvekilliği ve şimdi de 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bakan Yardımcılığı görevleri sayesinde Bolu'yu her yönden görme ve tanıma şansı elde ettiğini söyleyen Fatih Metin, "Bunun bir faydası, bir katma değeri olması lazım. O noktada böyle bir fırsat elimize geçmiş oldu. İnşallah bu görevlerde, sizlerle beraber Bolumuza faydalı olma noktasında gayret sarf edeceğiz" dedi.

HÜKÜMET REFORM YAPTI, ÖZEL SEKTÖR 1'İ 10'A DÖNÜŞTÜRDÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yapısı ve çalışma şekli hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Fatih Metin, şöyle konuştu:

"Bizim Bakanlık olarak, hizmetlerimizde bir sloganımız var: "En Kolay Ticaret, En Güvenli Ticaret". Yapacağımız yasal düzenlemelerle, uygulamaya koyacağımız projelerimizle, ülkemizin dünyada en kolay ticaretin ve en güvenli ticaretin yapıldığı ülke olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Biz Bakanlık olarak yürütme kademesindeyiz. Ülkeyi ileriye taşıyacak olan ise özel sektördür. Son 10 yılda hükümetimizin gerçekleştirmiş olduğu reformlarla özel sektör 1'i 10'a dönüştürdü. Burada tüccar ve sanayicimizin büyük katkısı var. Bizler de yeni bir yapılanma olmamıza rağmen tüccar ve sanayicimizin önünü açacak yasal düzenlemelere büyük önem veriyoruz"

SEGE KONUSUNU BİZZAT İNCELEYECEĞİM

Konuşmasında, son günlerde gündemde olan Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE) konusuna da değinen Fatih Metin, hükümetin bir uygulama yaptığı zaman, bunda adaleti sağlamak için bir parametre belirlediğini ve mevcut göstergelerinden hareketle Bolu'nun belirlenen bu kriterlerin hep yukarısında yer aldığını dile getirdi. "Bu bir yönden sevindirici bir konu olmasına rağmen, reel anlamda yansımasını hissedemiyoruz" diyen Metin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En büyük sıkıntımız da bu. İlçeler ile merkez arasında inanılmaz bir gelir dağılımı farkı var. Bolu'nun merkezi gelişmiş durumda, ama ilçeleri listenin en aşağısında. Bu sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu bizim hep önümüze çıkacak. Dün teşviklerde, bugün sigorta primlerinde çıktı; yarın bir başka konuda çıkacak. Burada yapmamız gereken ne? Ben gider gitmez bir inceleme yaptıracağım. Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi, kısaca SEGE dediğimiz sistemi yürüten Kalkınma Bakanlığı ile irtibata geçip parametrelerimizin neler olduğunu öğreneceğiz. Bunların nasıl temin edildiğini, doğru olup olmadığını araştıracağız. Ondan sonra oturup, tespit edilmiş yanlışlıklar varsa konunun üstüne gideriz"

2002 yılında Bolu'da mevcut olan 23 bin sigortalıya karşılık 2011 yılına gelindiğinde bu rakamın 43 binlere ulaştığından söz eden Fatih Metin, "Görüldüğü gibi yüzde 100'lük bir artış var. Yatırım, üretim olmazsa bu rakam artmaz. Dolayısıyla yatırım da üretim de var. Teşvik olmamasına rağmen, ilave OSB'mize talebin çok olduğu, hatta seçici davranıldığı yönünde bilgiler alıyoruz. Bunlar güzel haberler" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.