VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ANKARA'DA KARPUZU OYDUK

15 Temmuz 2013

  Keçiören Belediyesi 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin altıncı gecesinde konuk Bolu’ydu. Bolu kültüründen esintilerin sunulduğu gecede, ...

Keçiören Belediyesi 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin altıncı gecesinde konuk Bolu’ydu. Bolu kültüründen esintilerin sunulduğu gecede, karpuz oyma sanatının güzel örnekleri de sergilendi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a belediyenin logosunun bulunduğu karpuz hediye edildi.

Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanında kurulan Bolu Kültür Evi’nin açılışını, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak birlikte yaptı. Bolu Gecesi’ne katılanlar arasında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Key, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Bolular Derneği Başkanı Yakup Evirgen de vardı.

FARKLI KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU İLÇE

Haluk İpek, Ramazan ayında Keçiören Belediyesi'nin çok güzel etkinlikler düzenlediğini söyleyerek, "Sadece Türkiye’nin çeşitli illeri değil, dünyanın değişik ülkeleri de burada Ramazan’ı kutluyor. Dünyanın kutladığı bir Ramazan yaşanıyor Keçiören’de" dedi.

Ramazan Etkinlikleri’nde Bolu’yu konuk etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Dünyaya Anadolu’nun zenginliğini ve güzelliğini açıyoruz. Keçiören farklı kültürlerin zenginliklerinin yaşanıldığı gurur duyulan bir ilçe oldu. Hepinizin Ramazan-ı Şerif’ini kutluyorum, Cenab-ı Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin" diye konuştu.

Bolulular Derneği Başkanı Evirgen ise "Bu güzel mevsimin bu güzel gecesinde bizleri misafir ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

KARPUZ OYMA SANATI

Gecede Metin Çakır, Ekrem Nalbant, Yunus Koçan, Celal Yılmaz ve Erkan Nalbant adlı hocaların güzel sesleriyle verdikleri Kur’an-ı Kerim tilaveti, hem kulaklara, hem gönüllere hitap etti. Bolu Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konserinin ardından, sahnede karpuz oyma sanatının uygulandığı eserler sergilendi. Aşçılarıyla ünlü Bolu’dan gelen öğretim görevlisi Berker ve Belma Çiftçi’nin karpuz oyma sanatını kullanarak ürettikleri eserler hayranlık uyandırdı. Berker Çiftçi, üzerine Keçiören Belediyesi logosunun işlendiği bir karpuzu da Başkan Ak’a takdim ederken "Çiçekli bir Keçiören gördüğümüz için logonun etrafını çiçeklerle süsledik" dedi.

Gece Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği Bolu türküleri ile sona erdi. Başkan Ak, Bolulular Derneği Başkanı Evirgen’e bir vazo hediye ederken, gecenin anısına toplu hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.