VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Dev projede sona geliniyor

12 Temmuz 2013

Bolu Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi kapsamında başlattığı çalışmalar son hızıyla devam ederken, şehrin tam ortasında ...

Bolu Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi kapsamında başlattığı çalışmalar son hızıyla devam ederken, şehrin tam ortasında yapılan dev projede sona yaklaşılıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kent Meydanı projesini yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunarak meydanı gezme, eğlenme, dinlenme ve ticaret merkezi haline dönüştüreceğiz” dedi.

Kent Meydanı’nda devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Çalışmalar kapsamında rekreasyon yapıları, çelik konstrüksiyon imalatları tamamlanan meydanın saha betonlama imalatlarının da %90’ı tamamlandı. Bitkisel peyzaj çalışmaları, yürüyüş yolu kaplama imalatları ve süs havuzu imalatının da %50’lik kısmı tamamlandı. Alt yapı çalışmaları da bitirilen meydanın 19 bin m2’lik kısmını dokuzuncu ay gibi vatandaşın hizmetine sunulacağız ” dedi.

“Ufkumuzu ortaya koyuyoruz”

Gelecekte bu meydanın 131 bin metrekare alana çıkarılacağını vurgulayarak konuşmasını sürdüren Yılmaz, “Bugün 19 bin metrekare ile başladığımız kent meydanı önümüzdeki dönemde 131 bin metrekareye çıkacak. Burada ufkumuzu ortaya koyuyoruz. Kent meydanında çalışmalar 19 bin metrekare alan üzerinde yapılacak. Ardından, adliye, askeri lojmanlar, kadın doğum hastanesi ve meteorolojinin katılımı ile meydan 131 bin metrekareye yani uluslararası ölçeğe kavuşacak. Alan üzerinde yürüyüş yolları, bitkisel peyzaj, süs havuzları yapılacak. meydanda, wc, kafe, büfe, sergi salonu ve çalışma atölyesi gibi rekreasyon yapıları düzenlenecek. Alanda, mevcut ağaçlar korunacak, ayrıca yeni ağaçlar ve mevsimlik çiçekler dikilecek. Yine kent mobilyaları ve aydınlatma direkleri de yenilenecek. Renkli granit ve baskı beton olacak yürüyüş yolları İzzet Baysal Caddesi ile bütünleşecek. Atatürk anıtı önüne 1 adet su oyunları havuzu, İzzet Baysal Caddesi ile Kent Meydanı birleşiminde 1 adet süs havuzu yapılacak” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.