VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİNARELERİN ARASINA DİJİTAL MAHYA

12 Temmuz 2013

  Gerede Belediyesi, Ramazan ayının simgelerinden olan mahya geleneğini teknolojiye ayak uydurdu. Yeni Camii'nin minarelerinin arasına ...

Gerede Belediyesi, Ramazan ayının simgelerinden olan mahya geleneğini teknolojiye ayak uydurdu. Yeni Camii'nin minarelerinin arasına dijital mahya konulurken, kayan yazı sistemli mahyaya istenilen hadis, ayet ve bilgi metinleri yazılabiliyor.

Gerede Belediyesi tarafından Yeni Camiye yaptırılan mahya beğeni topladı. Onbir ayın sultanı Ramazan-ı şerifin işaretçilerinden biri olan mahya artık Gerede'de kullanılmaya başlandı. Son teknoloji kullanılarak yapılan mahya 12,5 metre uzunluğunda ve 160 santimetre yüksekliğinde, kayan yazı sistemiyle LED tabanlı olarak üretilen dijital mahyaya bilgisayar veya telefon üzerinden istenilen hadis, ayet, bilgi metinleri yazılabiliyor.

Tek bir çivi çakılmadan monte edilen dijital mahya, halatlar ile minareye tutturuldu. Her daim elektronik olarak kontrol edilebilen mahya, rüzgar, yağmurdan etkilenmiyor. Mahya, ledlerden üretildiği için ampul kesilme sorunu da içermiyor. Enerji tasarrufunun olduğu mahya, gösterilecek yazı ve motifler mahyanın hafızasında saklanabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.