VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜFTÜLÜKTEN HAYVANLARA MERHAMET MESAJI VERİLMESİ İSTENDİ

10 Temmuz 2013

  Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği üyeleri, Bolu İl Müftülüğü'nden Ramazan ayı boyunca vaazlarda ve ...

Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği üyeleri, Bolu İl Müftülüğü'nden Ramazan ayı boyunca vaazlarda ve bayram hutbesinde "Hayvanlara Merhamet" mesajı verilmesini istedi.

Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği yöneticileri, Bolu Müftülüğü'ne dilekçe ile başvurarak, Ramazan ayı boyunca hayvanlara merhamet konusunda mesaj verilmesini istediler. Derneğin dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

İslam dinimize göre de hayvanlara merhametli ve şefkatli olmak, iyilik etmek gerekir. Peygamber efendimiz (Merhametli olmadan imanlı olamazsınız) buyurunca, oradakiler, (Ya Resulallah, hepimiz merhametliyiz) dediklerinde, (Yalnız insanlara değil, bütün mahlukata merhametli olmak gerekir ) buyurdu.(Taberani)

Eshab-ı kiram dediler ki: Ya Resulallah, hayvanlara iyilikte de sevap var mıdır? Peygamber efendimiz, (Her canlı hayvana yapılan iyilikte sevap vardır) buyurdu. (Buhari)

İslam dinimizin bu hükümlerine rağmen, yüzde 99 u müslüman olan ülkemizde hayvanlar en büyük işkencelere maruz kalmakta, zehirlenip kıvrandırılarak öldürülmekte, gözleri oyulup bedenleri yakılmakta, belediye bakımevlerinde ve sokaklarda aç ve susuz ölümlere mahkum edilmektedir.

Mübarek ramazan ayında tutulan oruç, "esas olarak toplumun ahlaki hayatını değiştiren, iyiye ve güzele götüren bir ameldir ve zenginler oruç sayesinde fakir ve yoksulların, aç ve susuz kalanların durumunu daha iyi anlarlar, bireyler arasında yardımlaşma ve merhamet duyguları gelişir" olarak da tarif edilir.

Dernek yöneticileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelgesini hatırlatarak, dilekçeye şu ifadelerle devam etti:

Bu mübarek Ramazan ayı boyunca camilerde hutbe ve vaazlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2009 yılında yayınlanan genelge gereğince:

Hayvanların önüne "bir kap su bir kap artık yemek" konmasının, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dinimizin gereği olduğunun anlatılmasını;

Hayvanlara eziyet ve işkence edenlerin, onları dövüştürenlerin, zehirleyip öldürenlerin de günaha girdiklerinin anlatılmasını;

Evlerde ki iftar ve sahur sofralarından ve belediyelerce kurulan iftar çadırlarından kalan artık yemeklerin çöpe dökülmeden sahipsiz hayvanlara verilmesinin de sevap olduğunun anlatılmasını;

Yerel basın ve TV lere yukarda belirttiğimiz hususlarda ayrıca beyanat verilmesini;

Belediyemizin Ramazan ayı boyunca görselleri şehirdeki reklam panolarında yayınlamasını, İl Orman Su işleri Müdürlüğümüzün de el ilanları olarak aynı görselleri bastırarak şehir dışında kalan köy ve kırsal kesimlerde dağıttırmasını talep ediyoruz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.