VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAKEDONYA'DA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİLER

10 Temmuz 2013

  Makedonya'da düzenlenen 65. Uluslararası Balkan Halk Dansları Festivali'nde ülkemizi temsil eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi ...

Makedonya'da düzenlenen 65. Uluslararası Balkan Halk Dansları Festivali'nde ülkemizi temsil eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu (TÜHOM) büyük ilgi gördü. Silivri, Roman, Akçaabat ve Siirt yöresine ait oyunlar ile Aşuk ile Maşuk oyunu ayakta alkışlandı.

Makedonya'nın Ohrid kentinde, 7 farklı ülkeden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festival ilk olarak kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü 6 Temmuz ve 7 Temmuz akşamı olarak iki kez gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşünde TÜHOM ekibine Makedon halkı başta olmak üzere şehri ziyarete gelen turistler büyük ilgi gösterdi. TÜHOM ekibimiz, kortej yürüyüşünden sonra kendilerine ayrılan alanda Ohrid halkına gösteriler yaptı. Ayrıca 7 Temmuz günü düzenlenen programda TÜHOM ayrı bir gösteri daha yaptı. Gösteride TÜHOM ekibimiz Trakya yöresine ait Silivri ve Roman oyunları ile Siirt ve Akçaabat yörelerinin oyunlarını oynadı. Ayrıca 'Aşuk Maşuk' ortaoyununu sahneleyen TÜHOM ekibi ayakta alkışlandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.