VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SKODA'NIN FABRİKASINDA İNCELEME YAPTILAR

10 Temmuz 2013

Leonardo Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne giden akademisyenler ve iş adamları, Skoda'nın fabrikası, katı ...

Leonardo Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne giden akademisyenler ve iş adamları, Skoda'nın fabrikası, katı atık tesisi, kimya enstitüsü ve Çek Cumhuriyeti Başbakanlık Yüksek Yatırım Ofisi'nde incelemelerde bulundular.

AB Leonardo Vinci Haraketlilik projesi kapsamında UNİBİM Bilişim Yazılım Donanım Destek Eğitim Danışmanlık Mühendislik tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Bölgesinden ortaklarının bulunan AB proje çalışmasının Çek Cumhuriyeti bölümü başarılı bir şekilde bitirildi.

UNİBİM Bilişim Şirketinin proje sahibi olduğu ve ortak olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Czech And Turkish Young Entrepreneurs ( Çek Cumhuriyeti), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu MYO, Terra Solution Consulting Bvba ( Belçika), Metro Oberflachentechnik Gmbh (Almanya), Active Businessmen Association ( Macaristan), Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin katılım sağladığı projenin Çek Cumhuriyeti ayağı sona erdi.

Proje, Doğu Marmara bölgesinde bulunan, iş geliştirme üzerine çalışan kurumların, mesleki eğitim uzmanları ile bu bölgede faaliyette bulunan KOBİ'lerin yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Çek Cumhuriyeti'nde yapılan çalışmayı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan 2 personel, Abant İzzet Baysal Üniversitesin'den 4 öğretim üyesi, Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden de bir iş adamı ve diğer kurumlardan katılanlarla beraber toplam 10 kişi yürüttü.

Proje kapsamında Çek Cumhuriyetinde, Melesice Katı Atık Tesisi, AUTO Skoda Fabrikası, Çek Cumhuriyeti Başbakanlık Yüksek Yatırım Ofisi, Yüksek Kimya Enstitüsü ziyaret edilerek kurum yetkililerinden ayrıntılı bilgiler alındı.

Çek Cumhuriyeti projesi kapsamında grup lideri olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Keskin yaptığı değerlendirmede, "Bizler bu yaptığımız proje ile bölgemizin ve ülkemizin belkemiği sayılan KOBİ'lere eleman yetiştiren mesleki eğitim uzmanları ile KOBİ yöneticilerine verimlilik ve inovasyon konusunda AB ülkelerindeki mesleki eğitim veren kurumları karar alma ve yürütme konumundaki kurumlarda inceleme ziyaretlerinde bulunduk. Karşılıklı yaptığımız toplantı ve worshoplarla bize göre gelişmiş bu ülkelerdeki uygulamaları yerinde görüp, inceleme fırsatı bulduk" dedi.

Mustafa Keskin projeleri kapsamında Çek Cumhuriyeti'ndeki KOBİ'lerdeki verimlilik ve inovasyon konusunda incelemeler yaptıklarını ifade ederek, "Gördüğümüz iyi uygulamaları ülkemize transfer etme konusunda üniversitemiz ve KOBİ'ler arasında işbirliği yapma çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca üniversitemizde ve bölge üniversitelerimizdeki öğrencilere verimlilik ve inovasyon konularında eğitim vermek konusunda çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.