VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SADETTİN YILMAZ NOKTAYI KOYDU:KİMSEYİ NE SUÇLADIK, NE SAVUNDUK

8 Temmuz 2013

Tokad-i Hayreddin Sürmeli Mühiddin ve Ahmet Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz basın açıklamasının ...

Tokad-i Hayreddin Sürmeli Mühiddin ve Ahmet Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz basın açıklamasının farkla mecralara çekilmek istendiğini belirterek, "Kimseyi suçlayan ya da savunan ifadelerimiz olmadı. Bizim desturumuz hoşgörüdür. Bundan sonra da dernek olarak hiç kimsenin şahsi çıkarlarına kişisel hırslarına alet olmayacağız" dedi.

Sadettin Yılmaz sabah yapılan basın açıklamasının yanlış yerlere çekildiğini ifade ederek, akşam saatlerinde ikinci bir açıklama yaptı. Basın açıklamasının farklı mecralara taşınmak istendiğini söyleyen Yılmaz, "İlimizin en önemli değerlerinden biri olan Tokad-i Hayreddin Türbesi’ne her yıl binlerce ziyaretçi gelmekte ve ziyaretçiler buranın manevi havasından etkilenerek dönmektedirler. Bizimde dernek olarak amacımız, hem manevi değere sahip çıkmak, hem de gelen insanları en iyi şekilde ağırlamaktır. Maalesef bilinçli ya da bilinçsiz bu manevi mekan birilerinin şahsı ve kişisel hırslarına alet ediliyor düşüncesi bizi fazlasıyla rahatsız ediyor" diye konuştu.

"KİŞİSEL HIRSLARA ALET OLMAYACAĞIZ"

Tokad-i Hayreddin’e gönül verenler olarak yaşananlardan sonra derece rahatsız olduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yaptığımız basın açıklamasında kimseyi suçlayan ya da savunan ifadelerimiz olmadı. Aksine bizim desturumuz hoşgörüdür. Bundan sonra da dernek olarak hiç kimsenin şahsi çıkarlarına kişisel hırslarına alet olmayacağız. Herkesin burada yatan manevi zatlara hürmeten daha dikkatli davranmasını istiyoruz. Biz basın açıklamasında hiçbir şahsı savunmak veya karalamak gibi bir düşünceye sahip olmadık. Bazı kişilerin siyasi ilişkileri alet etmeden manevi huzuru bozacak davranışlardan kaçınarak el birliği ile buraya sahip çıkarak hizmet etmeye gayret edelim. Bizim hoşgörü anlayışımızda böyle bir şey söz konusu olamaz. Bütün Bolu halkının Ramazanı şerif ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.