VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YENİ AĞA ABDURRAHMAN ATEŞ

8 Temmuz 2013

  Karca Köyü Yayla Güreşleri'nde yıllardır ağalık yapan Yusuf Bayrak ile Ateş Yemek'in sahibi Abdurrahman Ateş ...

Karca Köyü Yayla Güreşleri'nde yıllardır ağalık yapan Yusuf Bayrak ile Ateş Yemek'in sahibi Abdurrahman Ateş ağalık için yarıştı. 15 bin TL ile yeni ağa seçilen Abdurrahman Ateş'i tebrik eden Yusuf Bayrak, yeni ağaya kıyafetlerini giydirdi.

14. Geleneksel Karca Köyü Yayla Bayramı yapıldı. Yayla bayramına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Belediyesi Başkan Aday Adayı Yüksel Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Hüseyin İka, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlid okutulmasıyla başlayan bayram yemek ikramı ve güreşlerle devam etti. Bu yıl Yusuf Bayrak ağalığında yapılan güreşlerlere katılan pehlivanlar güreş tutkunlarına çekişmeli müsabakalar izlettiler. Baş güreşin galibi Kırkpınar güreşcilerinden Akcakocalı Feridun pehlivan, ikinci Mudurnu Hacıalimler Köyü'nden Uğur Bozkurt oldu. Başaltı birincisi yine Kırkpınar'da güreş tutan Erol pehlivan, ikinci ise Mudurnu Sarpuncuk Köyü'nden Emrah pehlivan oldu. Uzman çavuş olarak vatana hizmet veren ve güreşler için Ankara'dan gelen Mudurnu Sarpuncuk Köyü güreşcisi baş altı ikincisi Emrah Pehlivan en celtinmen güreşci seçilerek Karca Köyü onur madalyasına layık görüldü.

Güreşlerin en heyecanlı anları yine ağalık yarışında görüldü. Arttırma Yusuf Bayrak tarafından 2 bin TL ile başladı. Yaylaya ilk defa misafir olarak gelen Ateş Yemek ve Ağa Tur sahibi Abdurrahman Ateş çekişmeli yarışa girdi. Abdurahman Ateş 15 bin TL ile Karca Köyü Yayla Güreşleri 2014 ağası seçildi. Güreşcilerin omuzlarında sahayı turlayan yeni ağayı ilk tebrik eden Yusuf Bayrak oldu. Yusuf Bayrak centilmence ağa şapkasını Abdurahman Ateş'e taktı. İki ağa ve destekleyenleri beraberce sahayı turladılar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.