VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yine başarı yok ve müdür hala görevde

5 Temmuz 2013

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarında Bolu’nun dereceye giren öğrencilerini Vali İbrahim Özçimen açıkladı. İlk verilere ...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarında Bolu’nun dereceye giren öğrencilerini Vali İbrahim Özçimen açıkladı. İlk verilere göre Bolu’nun ülke genelinde ki en iyi derecesi ise Matematik-Fen alanında Türkiye 137. si olan Bolu Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Kılıç’a ait. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan’a çevrilirken, açıklanan puanlara henüz ek puanların eklenmediği belirtildi.

HABER: Nermin Kaya - Bolu Ekspres Gazetesi

Vali İbrahim Özçimen’in sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı bilgilere göre, MF puan türünde Fen Lisesi öğrencileri Mehmet Kılıç Türkiye 137. si, Mehmet Yılmaz Türkiye 331.si ve Berkay Arabacı Türkiye 576.sı oldu. TM puan türüne göre ise Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Şahin 175., Bolu Anadolu Lisesi öğrencisi Mükremin Karagülle 841. Fen Lisesi öğrencisi Betül Öneren 927. Olarak belirlendi. Dil puan türüne göre ise Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Nilgün Ezer 358. İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğrencisi Kübra Bilen 486. Fen Lisesi Öğrencisi Kerim Dinç 782. Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hakan Haşeri 834. İzzet Baysal Anadolu Lisesi Öğrencileri Sarp Yıldırım 849., Zehra Bozoğlu 958. Ayten Yaman 980. oldu. BAŞARI DÜŞTÜ 2012 yılında 4 öğrencinin ilk yüze girdiği Bolu’da, bu yıl ek puanlar eklendiğinde sadece bir öğrencinin ilk yüze girebilmesi bekleniyor. Öte yandan ilk binde 2012 yılında 24, geçtiğimiz yıl 36 öğrenci yer alırken, bu yıl ise sadece 13 öğrenci yer aldı.

İl sıralaması Milli Eğitim Müdürleri için açıklanmıyor

LYS ve SBS gibi sınavlarda geçtiğimiz yıllarda illerin sıralaması da açıklanırken, bu yıl Milli Eğitim Müdürlerinden gelen talepler üzerine sıralamanın kamuoyu ile paylaşılmayacağı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.