VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Adayların liste savaşı

20 Haziran 2013

Hafta sonu gerçekleştirilen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis seçimleri sonrası, Meclis Başkanlığı, Yönetim Kurulu ...

Hafta sonu gerçekleştirilen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis seçimleri sonrası, Meclis Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyelikleri ve TOBB delege seçimleri öncesi hareketli saatler yaşanıyor. Başkan adaylarının listeleri netleşiyor.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda hareketli saatler yaşanıyor. 37 Meclis üyesinin belirlenmesi sonrası gözler BTSO yönetim kurulu başkanlığı, BTSO Meclis Başkanlığı ve TOBB delegeliği için yapılacak seçimlere çevrildi.

SEÇİMLER NASIL OLACAK!

Meclis Başkanlığı seçimlerinde 37 Meclis üyesi oy kullanacak ve en çok oyu alan isim BTSO Meclis başkanı olacak. Yönetim Kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu seçimleri ise biraz karışık. 8 yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanları seçimlerde ayrı ayrı değerlendirilecek. Listeler halinde seçimlere girilecek ancak listelerde en fazla oy alan isimler yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyesi seçilecek. Yani listeler delinebilir.

BTSO'nun TOBB'de 7 delege ile temsil ediliyor. 7 delgenin biri olan yönetim kurulu başkanı tabi üye olarak TOBB delegesi seçiliyor. Geriye kalan 6 delegeyi ise Meclis üyeleri belirleyecek. Hafta sonu bir diğer seçim ise Disiplin Kurulu'na yapılacak 6 asil 6 yedek üye seçimi. Disiplin Kurulu üyeleri Meclis üyeleri arasından değil yaklaşık 2500 üye arasından seçilecek.

EMİN SEMERCİOĞLU'NUN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Geçtiğimiz dönem Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanlığı görevini aktif bir şekilde gerçekleştiren Emin Semercioğlu, gelecek dönem içinde aday oldu. Meclis üyelerini tek tek gezen Emin Semercioğlu, yönetim kurulu ve TOBB aday listesini oluşturmaya başladı. Gazetemize gelen bilgilere göre Emin Semercioğlu'nun listesinde kesin bulunacak isim Kemal Sert. Semercioğlu'nun Hakkı Fidan, Mustafa Özkoparan ve İsmail Yerlikaya ile yönetim kurulu için görüştüğü ifade edildi. Semercioğlu'nun listesinde ayrıca TOBB delegeliği için Necip Çarıkçı ve Halit Ergül'ün de bulunduğu ifade ediliyor.

TÜRKER ATEŞ LİSTE HAZIRLIYOR

Gurubundan ciddi bir destek alarak Meclise giren Türker Ateş'de liste hazırlığı içerisinde. Bir önceki döneminde yönetim Kurulu başkanlığı görevini yapan Ateş, meclise giren üyelerle görüşmelere başladı Türkeş Ateş'in listesinde kesin olması beklenen isim ise Ahmet Tornacı. Ateş'in listesinde olması muhtemel isimlerden bazıları ise Lebibe Özçağlar, Gürhan Gökdemir ve Sinan Derelioğlu.

ELİF ÖZDEMİR!

BTSO Yönetim kurulu adaylığının seçimlerden aylar önce açıklayan Elif Özdemir'de hummalı bir çalışma içerisinde. Elif Özdemir listesini bir sır gibi saklarken, Meclis üyeleriyle sık sık bir araya geliyor.

MECLİS BAŞKANLIĞINA 3 İSİM ADAY

Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından ilk önce Gökhan Yaman, BTSO Meclis başkanlığı adaylığını kamuoyuna açıklayan ilk isim olmuştu. Bu açıklamanın ardından Meclis Başkanlığı'na İlhami Kesen'in de aday olduğu kamuoyuna sızmıştı. Ancak geçtiğimiz dönem Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Kahraman'ın durumu ise netlik kazanmamıştı. Arkadaşlarıyla istişarelerini tamamlayan Ahmet Kahraman'ın da Meclis Başkanlığı'na aday olduğu öğrenildi.

Kaynak: Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.