VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İlköğretim okulunda skandal !

14 Haziran 2013

  Bolu'da bir ilköğretim okulunda yürüme engelli çocuğu ile ilgilenmeyen öğretmeni defalarca şikayet ettiğini belirten öğrenci ...

Bolu'da bir ilköğretim okulunda yürüme engelli çocuğu ile ilgilenmeyen öğretmeni defalarca şikayet ettiğini belirten öğrenci velisi , derdine çare bulamayınca soluğu bakanlıkta aldı. Velilerden engelli öğrencilere tuvalet yaptırılması için para toplandığını da iddia eden baba, oğlunun eğitimi için evini Ankara'ya taşıdığını söyledi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Bolu'da Serabral Palsi hastası ( CP) (adalelerde kuvvet azlığı, istemsiz hareketler, motor gelişmede gerilik) çocuklarının öğretmenleri tarafından sınıf içinde dışlandığını iddia eden Yavuz Doğan öğretmeni defalarca şikayet etmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadığını söyledi. Nuray Y. isimli öğretmenin çocuklarını zihinsel engelli öğrencilerle okutmalarını teklif ettiğini belirten Doğan engelli öğrenciler için okul yönetimi tarafından 70 lira para toplandığını ve okulda herhangi bir işlem yapılmadığını iddia etti. Çalmadık kapı bırakmadığını belirten Yavuz Doğan okuma yazma öğrenemeyen oğlu Melih Doğan'ın eğitimi için evini Ankara!ya taşıdı.

"DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK"

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan öğrenci velisi Yavuz Doğan , " Oğlum Melih Doğan yürüme engelli. Oğlumu 50. Yıl İlköğrerim Okulun'a yazdırdık. 7 yaşında. Zihinsel engelli olmadığı için onu kaynaştırma sınıfına verdiler. Kaynaştırma sınıflarında amaç öğrencilerin dışlanmaması ve eğitim öğretimini diğer öğrenciler gibi sürdürebilmesidir. Ama okula başladığından beri oğlum sürekli sınıf ortamında dışlandı. Öğretmeni çocuğumla ilgilenmiyor. Biz defalarca öğretmeni ile konuştuk. Ama o ısrarla diğer çocukların ilgisini kıskanacağını söyledi. Oğlum arkadaşları tarafından darb edildi. Bir iki defa şahit olduk. Öğretmeni her defasında bize aynı şeyi söyledi. Hatta bize oğlumuzu bir alt sınıfa zihinsel engelli öğrencilerin bulunduğu sınıfa vermemizi söyledi. Eşimle birlikte Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik. Ama oradan bir sonuç alamadık. Sorunlarımız çözülmeyince Bolu Rehberlik Araştırma Merkezine gittik. Buradan da bir sonuç alamadık. Çaresiz kalınca Ankara'ya gittim. Bakanlığa şikayetiimi bildirdim" ifadelerini kaydetti.

EŞİM BUNALIMA GİRDİ

Ev ortamının yaşananlardan etkilendiğini söyleyen Yavuz Doğan, " Yaşadıklarımız nedeniyle eşim bunalıma girdi. Evde sürekli tartışmaya başladık. Oğlum arkadaşlarından geri kalmaya başladı. 7 yaşında ki çocuk da yaşadıklarından etkilendi.Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

PARA TOPLADILAR

Okulun fiziki şartlarının engelli öğrencilere uygun olmadığını belirten öğrenci velisi Yavuz Doğan, "Okul da yerler fayanslı. Tuvaletlerde sıkıntı var. Bizden 70 lira ücret toplandı. Tuvaletleri uygun hale getireceğiz diye. Ama herhangi bir işlem yapılmadı. Benim gibi olan veliler var. Onlardan isteğim haklarını arasınlar. Şikayet etsinler. Ben oğlumun eğitimi için Ankara'ya gideceğim. Ama burada kalanlar haklarını arasınlar.

1 yorum yapılmış
  • ahmet yılmaz
    14 Haziran 2013 • 11:00
    edin arkadaşlar edin öğretmenleri şikayet edin. 300 küsür dosya bulunmakta milli eğitimde öğretmenler hakkında telefonla arıyorsunuz haklı mı haksız mı hemen öğretmenleri sorguya çekiyorlar. hiç düşünmüyorsunuz değil mi bu öğretmenler hangi şartlar altında çalışıyorlar sizin dışladığınız çocuklarınızı topluma kazandırmak birşeyler öğretmek için çabalıyorlar. öğretmeleri de mesleklerinden soğuttunuz merak etmeyin siz nasıl olsa haklısınız. bunu haber yapan gazeteye de yazara da şunu söylemek isterim olayın öğretmen ve idare boyutunu araştırdınız mı. Veli geliyor size bir beyanat veriyor ve bomba haber şeklinde çıkıyor. Böyle gazetecilik olmaz yazıktır ayıptır....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.