VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Köylüler meralarına sahip çıktı

9 Haziran 2013

    Mengen yolu üzerinde bulunan Bolu merkeze bağlı Tokmaklar, Mustakimler ve Değirmenbeli köylüleri ortak olarak kullandıkları ...

Mengen yolu üzerinde bulunan Bolu merkeze bağlı Tokmaklar, Mustakimler ve Değirmenbeli köylüleri ortak olarak kullandıkları mera alanlarının Bolu İl Özel İdare ve Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ellerinden alındığını söyleyerek tepki gösterdiler.

 “BİNLERCE AĞAÇ KATLEDİLECEK”

Köylüler, yüzyıllardır kullandıkları meralarına Çimento Fabrikasına hammadde çekmek için ocak açılmasını söz konusu alanda protesto etti. Değirmenderesi Köyü Muhtarı Nuri Özdoğan, konuyu yargıya taşıdıklarını gerekirse Başbakan’a kadar gideceklerini söyledi.

Tokmaklar, Değirmebeli ve Mustakimler köylüleri yüzyıllardır kullandıkları meralarının ellerinden alınmak istenmesine tepki gösterdiler. Köylerinin ortasında kalan meralarının çimento fabrikasına hammadde çekmek için ocak açacak bir firmaya izin verilmeye çalışıldığını söyleyen Değirmenderesi Köyü Muhtarı Nuri Özdoğan, “Burada kamulaştırılmış bir yol kararı alınmıştır. Açılacak olan ocak üç köyümüzün ortasından geçmekte. Yerimiz mera alanından çıkartılarak birilerine verilmek istenmekte. Buranın kişiye özel yol olarak tanımlıyoruz. Anlayamadığımız tek şey, bu üç köydeki hiçbir vatandaşın olumlu imzası olmamasına rağmen komisyondan geçmesini anlayamıyoruz. Burada geçim hayvancılıkla sağlanıyor, hayvancılık bitecek. Burada yapılan bir katliam var” diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı’nda iki ağaç için herkesin ayaklandığını fakat burada binlerce ağacın yok olacağını vurgulayan Muhtar Özdoğan, “Gezi Parkı’ndaki iki ağaç için Türkiye ayağa kalktı, burada binlerce ağaç katledilecek. Burası heyelan bölgesi de olduğu için Tokmaklar Köyü’nün kayma durumu da var. Burada kişiye özel bir durum mu önemlidir, yoksa üç köyü ilgilendiren mera mı önemlidir? Buna en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz bu konuyu yargıya da taşıdık. Bir sonuç çıkmazsa Başbakan’a kadar giderek eylemimizi sürdüreceğiz. Burada hayvancılığı bitirmek için her şeyi yapıyorlar. Bu konuya anlam veremiyoruz. Bizim söylediklerimiz kale alınmayacaktı da niye görüşümüz alındı. İl genel meclisinde ve mera komisyonundan da geçti. Nasıl oldu anlamıyoruz” dedi.

Köylüler adına konuşan Muhtar Özdoğan, çimento fabrikasını hammadde çekmek için köylerinin ortasına açılacak olan ocağın köylerine zarar vereceğini de belirterek, “Biz tarım ve hayvancılıkla uğraşan üç köyüz. Ama meramız elimizden alınmak isteniyor. Çevre düzenimiz bozulacak, bölgemiz heyelan bölgesi ve ocak açılınca heyelanlar artacak, toz ve dumandan tarım ürünlerimiz zarar görecek, köylü halkının sağlığı bozulacak. Bunlara tepki göstermek için burada toplandık. Bu işten derhal geri dönülmesini istiyoruz. Biz burada kanımızın son damlasına kadar kanunlar çerçevesinde eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.

3 yorum yapılmış
  • emre
    9 Haziran 2013 • 11:00
    TOKMAKLAR DİRENİYOR
  • orhan özdoğan
    10 Haziran 2013 • 11:00
    degerli köylülerimden allah razı olsun herkes drenmeli
  • emre
    14 Haziran 2013 • 11:00
    herkes direnecek ama uymanlar harfiyatın avukatı saglam eski adıla köy hizmetleri müdürü yeni adıyla özel idare sekreteri tahsin akduman efendi adeta uymanların agzıyla konuşuyor adeta yüzyıllardır o bölgede yaşıyan halkın hiç hakkı yokmuş gibi tahsine göre AK PARTİNİN İÇİNE YAKIŞMIYAN BİR ADAM TAHSİN AKDUMAN...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.