VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan Yılmaz, Miraç Kandili’ni kutladı

5 Haziran 2013

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başta Bolulular olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandil’ini ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başta Bolulular olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandil’ini kutladı. Yılmaz konuşmasında “Miraç Kandilini gibi daha birçok ulvi günlerimizin, yaşanan sıkıntıları paylaşarak yok eden bir toplum olmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi. Ardından vatandaşlara kandil pilavı dağıttı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolulular başta olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutladı. Miraç Kandili gibi daha birçok ulvi günlerin, yaşanan sıkıntıları paylaşarak yok eden bir toplum olmamıza vesile olmasını dileyen Başkan Yılmaz, “Miraç Kandili İslam alemi için önemli günlerden bir tanesidir. Biliyorsunuz üç tane çok önemli ayımız var ve bunlardan bir tanesi Recep ayıdır. Şu günlerde Recep ayı içerisindeyiz ve daha sonra Şaban ayı geliyor ve son olarak da Ramazan ayı geliyor. İslam aleminde beş tane kandil varsa dört tanesi bu aylar içerisindedir. Bu kandil inşallah İslam aleminin ve tüm insanlığın sıkıntılarının sonlanmasına vesile olur. Bu günler Müslümanlar için çok önemli günler ve bu günler insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlayacak, barışın olacağı güzel günlerdir. Miraç Kandilinin bizi ilgilendiren en önemli özelliklerinden bir tanesi de, bugün Müslümanlara namaz farz olmuştur. Peygamberimiz, Miraç’a çıkmış ve kendisine orada namaz emri verilmiştir. Şunu söylemek gerekir ki bu kandillerimizin tamamı ulvi günlerdir. Bu ulvi günlerin, insanların tamamının insanlığını hatırlamasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Yılmaz son olarak, “Ayrıca bu günlerin, insan olduğumuzu hatırlayarak, insanca yaşayacağımız hoşgörü ortamını müşterek yaratacağımız günler olmasını diliyorum. Sıkıntılar, problemler hiçbir zaman bitmez fakat bizler en ufak bir sıkıntıyı büyütebiliriz de paylaşarak küçültebiliriz de. Sıkıntıları paylaşarak küçültüp yok edebilecek bir toplum olmamız yolunda böylesine güzel günlerin vesile olmasını diliyor ve başta Bolulular olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Yılmaz daha sonra, vatandaşlara Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kandil pilavı ikram etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.