VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'ya tren geldi

28 Mayıs 2013

3. Bölge Müdürlüğü Manisa Alaşehir İstasyonundan Bolu Belediyesi'ne tahsis edilen 30 metre 117 tonluk 56142 ...

3. Bölge Müdürlüğü Manisa Alaşehir İstasyonundan Bolu Belediyesi'ne tahsis edilen 30 metre 117 tonluk 56142 nolu lokomotif Karaçayır Park'ta kendisine ayrılan yere, vinçler yardımıyla yerleştirildi.

Mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait olan lokomotif, 2 ayrı TIR'la getirildi. İlk olarak lokomotifin 60 metrelik rayları döşendi. Lokomotif daha sonra ise alana getirilen vinçler yardımıyla dikkatli bir şekilde raylara yerleştirildi.

"ÇOCUKLARIMIZ UÇAK, GEMİ VE LOKOMOTİFLERİ YAKINDAN GÖREREK DAHA İYİ TANIYACAK"

Bolu Belediyesi'nin talebi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Bolu'ya gönderilen lokomotif hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi: "Bolu Belediyesi'nin talebi üzerine bugün Karaçayır Parkı'na lokomotif ve vagonu geldi. Şehrimizde tren yolu olmadığı için başka bölgelerde trenle seyahat etmeyen vatandaşlarımız, özellikle de çocuklarımız, treni tanımıyorlardı. Biz bu düşünceden yola çıkarak çocuklarımızın lokomotifleri daha iyi tanımaları adına böyle bir şey düşündük. Bundan sonrada bir uçak ve gemi getirme ile ilgili projemiz var. İnşallah onları da en kısa zamanda getireceğiz. Kentimizde hava alanı olmadığı için uçağı, deniz olmadığı içinde gemileri çocuklarımız yeterince göremiyorlar. Böylece çocuklarımız uçak, gemi ve lokomotiflerin gerçeklerini görerek onlar hakkında fikir sahibi olacaklar."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.