VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Onbinler Göynük'te buluştu

26 Mayıs 2013

Bu yıl 26'ıncısı düzenlenen Akşemsettin Hazretleri Anma etkinliklerinde on binler Göynük'de buluştu.  hükümeti temsilen etkinliklere ...

Bu yıl 26'ıncısı düzenlenen Akşemsettin Hazretleri Anma etkinliklerinde on binler Göynük'de buluştu.  hükümeti temsilen etkinliklere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ Suriye hakkında açıklamalarda bulundu.

Göynük Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı'nca bu yıl 26'ıncısı düzenlenen ve Gazi Süleyman Paşa Cami önünden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikte on binlerce kişi toplanarak bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser sonrası, etkinliklerde 50 bin kişilik etli pilav dağıtıldı. Etkinliklere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AKP İl Başkanı Ömer Sayın, AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Bir kez daha Göynük'ten söylüyorum ki biz Esed'ın kan damlarken elini hiç tutmadık.Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları kendi insanlarına zulüm yağdıran Esed'ın elini gittiler ve tuttular" dedi.

Suriye'de Esed'ın zulmünden kaçan insanların Türkiye'den yardım istediğini, Türkiye'nin kapılarını açtığını anlatan Bozdağ, 'Reyhanlı'da misafir edilen mazlumlar, Reyhanlı halkıyla karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Birtakım oyunların oynandığını biliyoruz. Reyhanlı saldırısının hemen arkasından bu saldırının failleri ortaya çıkmadan, orada gizli eller, birtakım ağızlar bunu bize misafir olan insanların yaptığına ilişkin iftira kampanyası, fitne ateşi başlatmak istediler ama başarılı olamadılar. Bu yüzden Hataylı ve Reyhanlı kardeşlerime gösterdikleri sağduyudan, aklı selim hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Tuzakları kuranların başarılı olması halinde arzu edilmedik olayların gerçekleşeceğini belirten Bozdağ, 'Bu olayı gerçekleştirenlerin kimler olduğu Suriye'nin gizliöÖrgütü Muhaberatla irtibatlı. Dolayısıyla Suriye ekibiyle irtibatlı bazı Türk vatandaşları tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu nedenle aklı selimin hakim olması son derece önemli. Reyhanlı'daki kardeşimiz bu anlamda aklı selimi ortaya koymaya çalıştıkları için, bu uygulanan tuzağa düşmedikleri için onlara teşekkür ediyorum' şekilinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Esed yönetimine tutumunu gözden geçirmesi gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, 'Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu, 'zaman zaman Esed'ın elini biz sıkmadık, onu Türkiye'de biz ağırlamadık, ona kardeşim biz demedik' diye birtakım açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar bugünkü Esed'ın elinden kan damlamasını meşru hale getirmez. Biz Esed ile geçmişte AK Parti Hükümeti olarak Suriye ile Türkiye arasında olumlu ilişkiler kurmak için adımlar attık. Ortak Bakanlar Kurulu toplantıları yaptık. İlişkilerimizi olumlu bir noktaya getirdik. Esed, kendi insanlarını öldürmeye başlayana kadar, öldürmeye başlayıp, havadan, karadan ve denizden masum insanlara ölüm yağdırmaya başlayıp, 'ya biz ortak Bakanlar Kurulu toplamtısı yapmıştık, ilişkilerimizi iyiydi, sen bu insanları öldürmeye devam et' diyemezdik, demedik" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, geçmişteki şeyleri ifade ederek, Esed'in akıttığı kanı meşrulaştırmak, Esed'in savunmasını daha meşru temele oturtmak isteyen sakat bir yaklaşım içinde olduğunu ileri süren Bozdağ, 'Bir kez daha Göynük'ten söylüyorum ki biz Esed'ın kan damlarken elini hiç tutmadık.Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları kendi insanlarına zulüm yağdıran Esed'ın elini gittiler ve tuttular. Onunla kuçaklaştılar ve onunla beraber Şam'da fotoğraf çektirdiler. Eli kanı katille yan yana gelip fotoğraf çektirmedik. Çektirilmesine de gönlümüz razı değildir ama CHP milletvekilleri Sayın Kılıçtaroğlu'nun bilgisi ve onayı dahilinde Şam'da Esed ile hem tokalaştılar hem de fotoğraf çektirdiler. Bu kadar insanı öldüren ve öldürülmesi talimatını veren, bütün bu olayların ana sorumlusu Esed ile bu dosluğunu Sayın Kılıçtaroğlu'nun elbette izah etmesi lazım. Türkiye'de çarpıtarak savunması yetmedi, Avrupa'nın başkenti Bürüksel'de de aynı şeyi yapmak istedi ama oradaki kapılar yüzüne kapandı" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.