VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yüzme keyfi gözünüzü almasın

16 Mayıs 2013

  Havaların ısınması ile birlikte havuzlara olan rağbet giderek arttı. Contact lens kullananların klorla temizlenen havuzlara ...

Havaların ısınması ile birlikte havuzlara olan rağbet giderek arttı. Contact lens kullananların klorla temizlenen havuzlara girerken dikkatli davranması gerekiyor. Uzmanlara göre aksi durumlarda görme yetisinin kaybına kadar bir çok göz problemiyle karşılaşmak mümkün.

Bolu Özel Fatma Hatun Hastanesi Başhekimi ve Göz Doktoru Op.Dr. Fahrettin Yılmaz, contact lens kullanıcılarını uyardı. Yılmaz özellikle yaz aylarında dezenfekte edilen havuzlara girerken çıkartılması gerektiğini aksi taktirde kör olma riskini beraberinde getirdiğini söyledi. Gözlük yerine kullanılan lenslerin uygunsuz kullanıldığında çok ciddi yan etkileri olduğunu belirten Fahrettin Yılmaz,"Ben hastalarıma hep gün içersinde gerekmedikçe contact lenslerini kullanmamalarını tavsiye ediyorum. Contact lensler daha çok estetik bir takım kaygılar göz edilerek kullanıldığı için dışarıya, alışverişe, gezmeye giderken kullanılmalı. Bu durumun dışında evde otururken contact lens kullanmanın bir esprisi yok. Ne kadar hayatımızı kolaylaştırmış olsa da sonuçta yabancı maddedir. Yakın vadede değilse bile uzun vadede gözde bir takım zararlı etkileri mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu nedenle contact lenslerin uygun koşullarda kullanılmalı. Birde contact lens kullanan hastalarımıza gözlerinde herhangi bir batma yanma ortaya çıktığında mutlaka bir hekime başvurmalarını tavsiye ediyoruz." dedi

GÖZE TAKILAN YABANCI BİR MADDEDİR

Uzu süre lens kullanılmasının etkilerinin yüzde yüz görüleceğini söyleyen Başhekim, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Göze yabancı bir madde takılıyor. Diğer organlardan farklı olarak damar yapısı çok daha hassas ve iyi geliştiği için mutlaka yan etkileri az yada çok bir gün görülür. Burada önemli olan bu rahatsızlıklar başladığında erkenden tedaviye gitmek önemlidir. O nedenle gözümüzdeki kızarıklıktan korkmamak lazım. Önemli olan gerekli tedaviyi hızlıca sağlamaktır. Bu etkiler Renkli lenslerde etki çok daha fazla oluyor çünkü birde onlarda şeffaf lenslerden farkı olarak boya maddesi var. Biz renkli contact lensleri arada bir kullanmak üzere öneriyoruz. Bu tür renkli lensleri önermiyoruz. Belki özel günle için heves için bir süre kullanılabilir ama biz şeffaf lensleri tavsiye ediyoruz."

DENİZE VE HAVUZA GİRERKEN DİKKAT

Yaz aylarında özellikle havuzlarda dikkat edilmesi gerektiğini belirten göz doktoru Op.Dr. Fahrettin Yılmaz, "Havuzların dezenfeksiyonu klorla yapıldığı için lensle havuza girmeyi tavsiye etmiyoruz. Çünkü klor lanse yapışacaktır ve yavaş yavaş bir tahribat oluşturacaktır. Lensle girilecekse de kapalı gözlük kullanılarak havuza girilmelidir. ya da kafamızı suya sokmadan gözümüze su gelmeden kullanmak gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Klor çok güçlü bir madde olduğu için yada çamaşır suyuyla havuzların temizliği yapıldığı için ve bildiğiniz gibi çamaşır suyu göz için son derece tehlikeli. Gözümüzün iç tabakalarına kadar girebilir ve körlüğe sebep olabilir. Temiz bir denize girerken böyle bir risk durumu yok. Lenslerle girilebilir ama bu durumda denizin temiz olması gerekir. Sonuçta deniz suyunda tuz var ve gözümüz bu durumdan çok etkilenmez."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.