VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kene ve uçkunla mücadele başladı

16 Mayıs 2013

  Bolu'nun Gerede ilçesinde belediye ekipleri tarafından başta kene olmak üzere haşerelere karpı park, bahçe, dinlenme ...

Bolu'nun Gerede ilçesinde belediye ekipleri tarafından başta kene olmak üzere haşerelere karpı park, bahçe, dinlenme alanları ve sokaklarda ilaçlama çalışması başlatıldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Gerede Belediyesi, yeşil alanları, ağaçları, çöp bidonlarını ve sokakları ilaçlamaya başladı. Çalışma kapsamında kene ve haşere ile mücadelede bu yaz 40 litre ilaç kullanılacak. Aile dinlenme parkları, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları, refüjler ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çimlendirilmiş alanların ilaçlamasını yapan ekipler, ilaçlamadan vatandaşların etkilenmemesi için çalışmalarını gece saatleri ile sabah saatleri arasında yapıyor. Kene, sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele edilirken, yapılan ilaçlama çalışmalarında doğal dengenin korunmasına da dikkat ediliyor. Belediye tarafından oluşturulan sokak ilaçlama ekibi, mahallelerde sabah erken saatlerde ve akşam serinliğinde yeşil ve ağaçlık alanlarla çöp bidonları, konteynırlarda ilaçlama yaparken, sisleme ve sıvı ilaçlama yöntemlerini kullanıyor. Her mahallenin haftada en az bir kez ilaçlanmasının planlandığı çalışmaların yaz mevsimi boyunca devam edeceği bildirildi.

Haşere ile mücadeleye vatandaşların da katılması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Kemal Atay, “Hemşehrilerimizin kendi bahçelerinde yer alan ağaçları ilaçlaması bizim yaptığımız mücadelenin başarısını artıracaktır. Bunun yanında, özellikle sivrisinek ve karasineklerin oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınması gerekiyor. Çöplerin mutlaka ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi, çöp tenekelerine ağzı kapalı şekilde atılması, bahçelerde durgun suların bulundurulmaması, havuzların temizliğinin yapılması gibi konularda hemşehrilerimizin duyarlılığını bekliyoruz” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.