VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Üniversite kampüsüne ünlü akını vardı

16 Mayıs 2013

    İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen 'Kampüste Ünlü Var' etkinliğinin ...

 

İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen 'Kampüste Ünlü Var' etkinliğinin konukları 'Doğadaki İnsan' adlı televizyon programının yapımcısı ve sunucusu Serdar Kılıç ile Best FM Radyo Programcısı Cem Arslan oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'daki etkinliğin ilk konuğu olan Serdar Kılıç, yüksek lisansını tamamladığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı sohbetinde öğrencilere, doğaya olan tutkusunun nasıl geliştiğini anlattı. Kılıç, ailesiyle ve özellikle dedesiyle geçirdiği yaz tatillerinde doğayla ilgili pek çok şey öğrendiğini, günümüzdeki çocukların ise maalesef tüm bunlardan çok uzakta büyümek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Modern dünya insan hayatını fazlasıyla kolaylaştırmakta. Bizim çocukluğumuzda obezite yoktu. Evde oynayan çocuk da yoktu. Her yiyecek mevsiminde tüketilirdi. Oysa şimdi çocukların hem beslenme şekilleri hem oyunları değişti. Bizler yaşadığımız bu coğrafyanın kıymetini bilmeliyiz. Doğayla ve köklerimizle olan bağlarımızı kuvvetlendirmeliyiz ve çocuklarımızı mutlaka doğaya yönlendirmeliyiz." diye konuştu.

Öğrencilerle sohbetinde doğada kullandığı ok, yay ve bıçak gibi bazı aletleri gösteren Serdar Kılıç, sahnede, kuş ağacı kabuğunu bıçakla biraz sıyırarak çakmak taşıyla ateş yakmayı öğretti. El yapımı özel sazıyla türkü de söyleyen Kılıç'a etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar plaket ve çiçek verdi.

Etkinliğin ikinci konuğu ünlü radyo programcısı Cem Arslan oldu. Hoş sohbeti ve esprileriyle öğrencilere keyifli anlar yaşatan Arslan, öğrencilere özellikle meslekleri ile ilgili sorular sordu. 'Kampüste Ünlü Var' etkinliğinin sonunda Cem Arslan'a ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu plaket ve çiçek verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.