VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ruhsat sorgusu mu şantaj mı ?

14 Mayıs 2013

    Bolu Belediyesi'nin başlatmış olduğu Kültür Park Projesi çerçevesinde daha önce yıkılacağı açıklanan belediye binasının arka ...

 

Bolu Belediyesi'nin başlatmış olduğu Kültür Park Projesi çerçevesinde daha önce yıkılacağı açıklanan belediye binasının arka kısmında bulunan dernek binalarına ruhsatsız olduklarına dair tebligatlar gönderilmesi tartışmalara neden oldu. CHP Belediye Meclis Üyesi Yener Bandakçıoğlu 60 yıldır ruhsat sorulmayan derneklere ruhsat sorulmaya başlanmasını şantaj alarak değerlendirdi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Sanat Sokağı larak bilinen ve 1960'lı yıllarda Türkiye Muharipler Derneği, Yardımsevenler Derneği, Kadınlar Birliği ve Halkevi gibi derneklere tahsis edilen binaların yıkılmasıyla ilgili sorun birtürlü çözülemiyor. Kültür Park Projesi ile birlikte yıkılacağı söylenen bvinalarda faliyet gösteren dernek yöneticileri ile Bolu Belediyesi ortak bir mutabakat sağlayamadı. Son olarak Bolu Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen yıkım konusu tartışmalara neden oldu.

BELEDİYE ŞANTAJ YAPIYOR

Konu ile ilgili CHP’li Bolu Belediye Meclis Üyesi Yener Bandakçıoğlu 50 yıllık dernek binalarına belediye tarafından gönderilen tebligatların şantaj olduğunu öne sürdü. Yener Bandakçıoğlu bu derneklerin yıllardır burada hizmet verdiğini söyleyerek, “Burada yer alan 4 tane dernek var. Türkiye Muharipler Derneği, Yardımsevenler Derneği, Kadınlar Birliği ve Halkevinin bulunduğu bu alan Belediyenin arkasındaki kısım. Burası 1960’lı yıllarda zamanın Belediye Başkanı rahmetli İsmail Özer tarafından bu derneklere tahsis edilmiş yerdir. Bu dernekler de buraya kendi imkanlarıyla gece gündüz çalışarak bu binaları yaptılar. O günden bugüne kadar bu binalarda oturuyorlar. Yıkılabilir, parası verilebilir ama benim üstünde durduğum bu değil. Belediyemiz arada sırada bunlara şantajvari yazılar gönderiyor. Ruhsatınız yok, yola tecavüz var şeklinde. 60 yıldan beri tecavüzlü olmayan yer şu anda mı tecavüzlü oldu. Ben bunu kınıyorum. Bilhassa Abdülkadir Key gibi çok kıymetli, dürüst bir arkadaşımızın bu yönde belgeleri imzalamasını da kendime yediremiyorum. Belediyemiz şantajcı bir belediye değildir. Koskoca Bolu Belediyesidir. Devasa bir şehrin belediyesidir. Bu tür yazılar belediyemizin itibarını sarsıyor” dedi.

BİNALARIN TAMAMI USULSÜZ

Bandakçıoğlu'nun açıklamalarının ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise bu derneklerin ayrıcalıklı olmasına bir anlam veremediğini söyledi. Ortada kanunsuz bir durum varsa gerekli prosedürün yürütüleceğini söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, “Buradaki yerler kim tarafından yapıldı, nasıl yapıldı bilemeyiz. Ancak buralar zaman içinde yıkılacak yerler. Biz oradaki insanlarla başka yer karşılığında anlaşmak istiyoruz. Bunun içinde çaba sarf ediyoruz. Biz yer karşılığında anlaşmak için 3 aydır onlarla görüşüyoruz. Yıkmaya doğru temayüle yeni başladık. Neden yıkacağız onu da söyleyeyim. Yapıların hiçbir tanesinin ruhsatı bildiğim kadarıyla yok. Yapıların hiçbir tanesi kendilerine tahsis edilen tapu belgesindeki gibi değil. Kendilerine tapu verilmiş 30 metrekare ama bina 60 metrekare üzerinde duruyor. Yarısı dışarıda. Bütün binalarda böyle. Bir Belediye Başkanı olarak burayla ilgili tespiti yeni yapmaya başladım. Çünkü daha önceden bu tür hatalar yapılabileceğini bilemedim. Bizden öncekiler de bilememiş veya bildiyse de göz yummuş. Elinizde tapunuz var. 30 metre kare kullanım hakkına rağmen 30 metrekare de kamuya tecavüz etmişsiniz. Belediye Başkanı olarak ne yaparsınız? Biz iyi niyetle şunu söylüyoruz. Ordaki insanların mağdur olmasını istemiyoruz. Ama mağdur olmak için gayret gösterenler varsa, onları da mağdur etmemek için elimizde başka bir metot yok” dedi.

 HİÇ KİMSE EDEPSİZLİK YAPMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR

Bazılarının öndeki Belediye binası yıkıldıktan sonra buraların değerleneceği hesabını yaptığını ifade eden Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Hiç kimse edepsizlik yapma hakkına Sahip değildir. Güçlü olsa bile edepsizlik yapma hakkına sahip değildir. Çok kısa zamanda İmar Müdürlüğü gereğini yapacaktır orda. Kanunsuz bir yapı varsa resmi prosedürü yürüteceğiz. Bugüne kadar anlaşalım diye yürütmedik. Ama benim yerim meydanda diyor. Önleri yıkacaksınız, benim yerim değerli olacak diyor. Kusura bakmayın kimse kendini çok daha akıllı sanmasın. Bir de geçmişte unların tamamı belediye tarafından verilmiştir. Kimlere verilmiştir? Türkiye’de sadece bu dernekler mi var? Başka dernekler yok mu? Bu derneklerin kendilerini ne görüyor, ayrıcalıklı mı bunlar? Ben 9 yıldır belediye başkanıyım hangi derneğe ne vermişim? Türkiye’nin mozaiğiyiz ve buna saygı göstermek lazım. Bu mozaiğin bir kısmına benim deyip diğer tarafı dışlarsanız, o zaman kendinizin dışlanmanızın da doğal olduğunu görürsünüz. Biz hiç kimseyi dışlamıyor. Ama kimsede kuralların dışında hareket etmesin. Orda binaların tamamı usulsüzdür, tamamı tecavüzlüdür ve hiçbirinin de ruhsatına rastlanmamıştır. Ama anlaşmak için sonuna kadar da varız. Anlaşmak istemeyene de yalvaracak halimiz hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Hiç kimsenin bir gram hakkını yemeyiz. Kamu hakkını da kimseye yedirmeyiz”

 

“ 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.