VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

25 yıl sürdü, taraflardan çoğu hayatını kaybetti

13 Mayıs 2013

    Bolu’da ömrünün 25 yılını miras davasına harcayan bir vatandaş süreç içerisinde davalık olan    dayılarını, annesini ...

Bolu’da ömrünün 25 yılını miras davasına harcayan bir vatandaş süreç içerisinde davalık olan    dayılarını, annesini ve dedesini kaybetti. Aradan geçen onca zaman zarfında  açılan birçok davayı kazandı. 25 yılın sonunda ise davada  DNA testi yapılmasına karar verildi.

 

Haber: Abdullah Ceyhan

Bolu’da Sağlık Mahallesi'nde bulunan ve piyasa değeri 3 milyon TL’nin üzerinde  olduğu tahmin edilen arsa nedeniyle, 25 yıl önce açılan dava bir türlü  bitirilemiyor. Aradan geçen onca zaman zarfında davalık olan evlatlar ve baba yaşamını yitirince dava halen  çocuklar arasında sürüyor. 25 yılda açılan 5 davanın 3’ünü kazanan ve halen 2 davası devam eden Zeki Ünal (48)   avukata verecek parası olmadığı için ömrünü hak aramakla geçirdi.

Süreç, 1989 yılında dedesinin çocuklarını şikayet etmesiyle başlamış. Erkek çocuklarının kendisini darp ettiği yönünde tutanak tutulan Basri Durak (vefat etmiş) şikayetinin üzerinden 105 gün geçtikten sonra yaşamını yitirdi. Basri Durak’ın oğulları Mehmet Durak ile Durmuş Durak ve çocuklarının baskıyla dedesinin arazilerine vekalet aldıklarını iddia eden Zeki Ünal annesi Fatma Durak Ünal'ın  1990 yılında mahkemeye başvurduğunu belirtti. 6 yıl verilen hukuk mücadelesinin lehlerine sonuçlandığını belirten Ünal bu süre zarfında annesinin rahatsızlanıp yatalak olduğunu söyledi. 9 yıl Bolu'daki yerel mahkemede devam eden davanın bir üst mahkemede tekrar lehlerine sonuçlandığını kaydeden Zeki Ünal, süreç içerisinde annesini, dayılarını ve dedesini kaybetmesine rağmen davanın 12 torun arasında devam ettiğini söyledi.

Askerden gelir  gelmez bu işlerle uğraşmaya başladığını ve mahkeme mahkeme dolaştığını belirten Ünal geçen süre zarfında hiçbir işle uğraşamadığını geçimini hamallık yaparak sağladığını ifade etti. 12 yıl boyunca annesini sırtında taşıyarak mücadele verdiğini söyleyen Ünal parasızlık nedeniyle avukat tutamadığını ve davaları kendisinin takip ettiğini kaydetti.

Dayısının çocukları İlhami Durak ve Ahmet Durak'ın 25 yıl sonra davanın aleyhlerine sonuçlanması üzerine  Fatma Ünal’ın öz halaları olmadıklarını ve bu nedenle DNA testi istediklerini söyleyen Zeki Ünal annesinin ve dedesinin mezarlarının açılışını gözyaşları içerisinde izledi. Fasıl Köyü ile Şehitler Mezarlığı’nda sabah saatlerinde adli tıp uzmanları tarafından yapılan incelemenin sadece bir iddia üzerine yapıldığını belirten Zeki Ünal, “Bunca sene sonra mezarların açılmasına anlam veremiyorum. Adaletin yerini bulacağından eminim.” dedi.

1989 yılında şikayet üzerine gelişen dava halen devam ediyor. Adli tıp uzmanları eşliğinde açılan mezarlardan alınan örnekler incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.