VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Polisten biber gazlı müdahale

9 Mayıs 2013

    Bolu’da F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu’na ...

Bolu’da F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu’na destek vermek için cezaevi önüne gelen 70 kişilik grup, polis barikatını yıkarak cezaevine yürümek isteyince cop ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylarda bir polis memuru yaralanırken, 30’un üzerinde kişi gözaltına alındı.

 

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen ve Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu'na destek veren İBDA-C üyeleri, cezaevi önünde eylem yaptı. Her ay cezaevine gelerek Mirzabeyoğlu'na destek veren grup, bu kez eylem başlar başlamaz polisin demir barikatlarını devirerek yürüyüşe geçti. Barikatların yıkılması üzerine çevik kuvvet ekipleri İBDA-C üyelerine müdahalede bulundu. Polislere tekme, tokat ve taşlarla saldıran gruba biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında üyelerinde biri gözaltına alınınca gerginlik iyice büyüdü. Emniyet amirlerinin megafonla yaptığı uyarılar dikkate alınmayınca, kanuna aykırı eylem yaptıkları iddia edilen 70 kişilik gruba çevik kuvvet ekibi gözaltına almak için tekrar müdahale etti. Bu sırada çevreden aldıkları taşları polislere fırlatan üyeleri, çevik kuvvet ekibi de biber gazıyla müdahale etti.

 

Gözaltına alındılar

Çocuklar ve kadınlarında bulunduğu grup D-100 Karayolu’na doğru kaçınca trafik durdu. Gruptakiler polise taş atmaya devam edince cop kullanan polis, aralarında kadınların da bulunduğu 30’un üzerinde kişiyi gözaltına aldı. Gruptaki 20 kişi geldikleri otobüslere bindirilirken, cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olaylar, gözaltıların ardından sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.