VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'dan büyük hata

6 Mayıs 2013

  Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan partisinin il binasında çözüm sürecini ve gündemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan partisinin il binasında çözüm sürecini ve gündemi değerlendirdi. PKK'nın iki numaralı ismi ve KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde Kandil'de yaptığı basın açıklamasını sinevizyon şeklinde partililere izletmesi tepkilere neden oldu. Özcan kaş yapayım derken göz çıkardı.

Haber: Abdullah Ceyhan

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan çözüm sürecinde gelinen noktayı ve ülke gündemini değerlendirdi Partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısına CHP il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanaı sıra çok sayıda partili katıldı. Sözlerine Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anarak başlayan CHP'li vekil Çözüm sürecinde partisinin tavrının net olduğunu belirtti.

SOĞUK DUŞ ETKİSİ

Hükümeti sert dille eleştiren Tanju Özcan PKK 'nın iki numaralı ismi ve KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde Kandil'de yaptığı basın açıklamasınının izlendikten sonra açıklamalarına devam edeceğini belirtti. Eli kanlı terör örgütü liderlerinden birinin açıklamalarını izlemek zorunda kalan basın mensupları ile bazı partililer neye uğradıklarını şaşırdı. Partililerin ve basın mensuplarının rahatsızlık duyması üzerine terör örgütü yöneticisinin konuşmaları kapatılarak basın açıklamasına devam edildi.

ÖRGÜT PROPAGANDASI SAYILIR MI ?

Terörle mücadele yasaları çerçevesinde televizyonlarda fazla yer verilmeyen örgüt liderinin açıklamalarının Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında partililere izletilmesi akıllara soruşturma başlatılıp başlatılamayacağı sorusunu getirdi.

Sinevizyon krizinin ardından açıklamalarına kaldığı yerden devam edebn CHP'li vekil geçtiğimiz ay Bolu’ya gelen Akil İnsanlar Heyeti’nin Başbakan’a sunduğu Bolu ile ilgili raporda, Bolu halkının %90’ının süreçten memnun olduğunun bildirildiğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bu sonucun gerçeği yansıtmadığını ifade ederek Bolu’da anket yapacaklarını ve gerçek sonucu ortaya çıkaracaklarını söyledi.

“BOLULULARIN BAKIŞ AÇISINI TESPİT EDECEĞİZ"

Özcan, “Geçtiğimiz ay Akil insanlar Bolu’ya geldi. Şehrin 15 kilometre dışında seçmece insanları çağırarak bir toplantı yaptılar. Bunun sonucunda da Sayın Başbakan’a Bolu halkının %90’ını yürütülen süreçten memnun sonucunu iletmişler. Bizde il başkanımız ve gençlik kolları temsilcilerimizle görüştük. Bu hafta Bolu’da bir anket çalışması başlatacağız. Boluluların gerçekten sürece nasıl baktıklarını tespit etmeye çalışacağız. Önümüzdeki haftada bunun sonuçlarını sizlere açıklayacağız. Bolu’nun değişik kesimlerindeki insanlarla gençlerimiz tek tek görüşecekler” dedi.

HANGİ SORULAR SORULACAK?

Cumhuriyet Halk Partili gençlerin hafta boyunca Bolu’yu karış karış gezerek nabız yoklayacaklarını söyleyen Özcan, vatandaşa süreç ile ilgili şu soruların yöneltileceğini belirtti; “AKP Hükümetinin çözüm süreci adı altında, İmralı’da cezasını çeken PKK lideri ile görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? PKK ile hükümet arasındaki bu görüşmelerin Türkiye’ye barış getireceğine inanıyor musunuz? Başbakan tarafından atanan ve hükümete bağlı olarak çalışan akil adamların barışa katkı yapacağına inanıyor musunuz? Yaşanan sorunu kürt sorunu olarak mı yoksa terör sorunu olarak mı değerlendiriyorsunuz? Hükümetin ortaya attığı Başkanlık sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizlerin temsilcisi olan Bolu milletvekillerinin AKP’li CHP’li fark etmez, çözüm süreci adı verilen bu sürece karşı tavırları nasıl olmalıdır? Yani destek mi vermelidir, karşı mı çıkmalıdır?”

Bu soruların sonuçlarını bir hafta sonraki basın toplantısında kamuoyuna duyuracaklarını söyleyen Özcan, “Bolulular bu konuda şunları düşünüyor. Milletvekillerinin şöyle bir tavır almasını bekliyor diyeceğiz. Halkımıza doğrudan bu soruları sormak istiyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.