VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gösterilere polis çözümü

3 Mayıs 2013

Bolu'da 3 Mayıs Dünya Türk Günü ve aynı zamanda bıçaklı kavgada öldürülen sol görüşlü öğrenci ...

Bolu'da 3 Mayıs Dünya Türk Günü ve aynı zamanda bıçaklı kavgada öldürülen sol görüşlü öğrenci Kenan Mak'ın anma törenlerinde polis ekipleri, iki grubun birbirleriyle karşılaşmaması için ülkücü grubu otobüslerle şehir merkezine gönderdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü, en hareketli günlerinden birini yaşadı. 3 Mayıs Dünya Türk Günü nedeniyle Bolu Ülkü Ocakları tarafından AİBÜ'de tören düzenlendi. Eğitim Fakültesi önünde başlayan yürüyüşe yüzlerce ülkücü katıldı. Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan grup, "Öl de ölelim, vur de vuralım", "Alparslan Türkeş'in askerleriz", "Bozkurtlar burada, çakallar nerede" diye sloganlar attı. Yürüyüşün ardından Aktivite Merkezi önüne ulaşan grup, ülkücü yemini ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Bu sırada kampus çevresinde geniş güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, ülkücülerin yürüyüşünden sonra sol görüşlü öğrencilerin yürüyüşünde iki grubun karşılaşmaması için ülkücüleri otobüslerle şehir merkezine indirdi.

Ülkücülerin kampüsten çıkarılmasından sonra 3 Mayıs 1998 yılında ülkücülerle girdiği kavgada bıçaklanarak öldürülen sol görüşlü üniversite öğrencisi Kenan Mak'ın 14'ncü ölüm yıldönümünde anma töreni yapıldı. Ellerinde Kenan Mak posterleriyle Eğitim Fakültesi önünden yürüyüşe geçen grup, Kürtçe sloganlar atarak Aktivite Merkezi önüne geldi. Burada Kürtçe basın açıklaması yapan grup, daha sonra kantine giderek yürüyüşü sonlandırdı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.