VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İka, Hükümet ve devlet yetkililerini eleştirdi

3 Mayıs 2013

Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Gününe ilişkin yaptığı açıklamada ...

Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Gününe ilişkin yaptığı açıklamada hükümet ve devlet yetkililerini eleştirdi.

Türkçülük'ün. Büyük Türk Milletinin birlik ve bekasını ülküsü kabul eden, yalnızca vatan toprakları içinde değil dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklere sahip çıkmayı görev kabul etmiş yüce bir ilim, felsefe ve yaşam tarzı olduğunu vurgulayan İka, "Büyük Önder Atatürk’ün haykırışı ile “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü işte bu tarihsel geçmişimizi ve önemimizi çok güzel özetlemektedir. Tarih boyunca Türk Milliyetçileri birçok zorlu imtihanlardan geçmişlerdir. Genlerimize işlemiş olan devlet anlayışımız, törelerimiz, ruhumuza işlenmiş olan ve milletimize en güzel özellikleri kazandıran İslami anlayışımız bu imtihanlarda Türk milletini hep galip kılmıştır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ve gelecekte de aynı süreçlerin yaşanmakta olduğu ve yaşanacağı kesindir. Bizi bir arada tutan değerlerimizi kaybetmeden geleceğe daha güçlü ve dünyaya yön verebilecek bir medeniyet kurma adına yapılacakların son derece titizlikle irdelenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Tarihsel tecrübelerin geleceğimize ışık tutması ve yeniden tecrübe edilmemesi adına hafızamızı zorlamamız milletimizi telafisi güç sıkıntılardan kurtaracaktır" diye konuştu.

İka, devleti idare edenlerden milletin büyük beklentileri olduğunun altını çizerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son derece kritik bir süreçten geçildiği bu günlerde milletimizin geleceğini belirlemeye vekalet edenlerin yapmaları gerekenler beş yıldızlı otellerde zevki sefa alemleri tertip etmek veya şahsi çıkarları için rant takipçiliği yapmak yerine, milletin nabzını tutarak ortak beklentilerimizi ve gelecekte oluşturacağımız tüm dünyanın örnek alacağı Türk Medeniyetinin temellerini atmak olmalıdır. Milletin adı, sanı yok olmasın diye, Türk Milleti için gece uyumayan, gündüz oturmayan, ölesiye, bitesiye çalışacak liderlere ihtiyaç vardır. Yaratılmaya çalışılan nafile gururlara karşı temkinli olunmalı, tarihten gelen tecrübelerimizden istifade edilmelidir. Vatanı ve bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden bu millet için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi vermek büyük bir şeref, akıtılan gözyaşları ise şehit kanlarıyla sulanmış topraklarımızda yeşerecek tohumlarımızın can suyudur. Vatanını kaybederse her şeyini kaybedeceğini bilen bu millet geçmişinde her türlü ihanete karşılığını vermiştir"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.