VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da bir devir daha kapandı

2 Mayıs 2013

Bolu'da 1997 yılında Yap-İşlet-Devret Modeliyle hizmete başlayan Umut Sanat Kardelen Sinemaları, sözleşmesini uzatmayarak kapandı. Eski Bolu ...

Bolu'da 1997 yılında Yap-İşlet-Devret Modeliyle hizmete başlayan Umut Sanat Kardelen Sinemaları, sözleşmesini uzatmayarak kapandı.

Eski Bolu Valisi Nusret Miroğlu döneminde faaliyetlerine başlayan Umut Sanat Kardelen Sineması, kentimizdeki sinema salonlarının sayısının artması üzerine müşteri kaybetmiş, aylık kirası çok düşük olmasına rağmen zarar etmişti. Umut Sanat Kardelen Sinemaları şu günlerde kapısında 'Tadilat nedeniyle Kapalıyız' yazsa da, malzemelerini Bolu'dan taşımaya başladı. İl Genel Meclisi, Özel İdare'ye ait binayı yeniden değerlendirebilmek için ihaleye çıkarak kiraya vermeye hazırlanıyor.

İl Özel İdareye ait bina eski Bolu Valisi Nusret Miroğlu döneminde 1997 yılında yapılan protokol ile 15 yıllığına Umut Sanat Kardelen Sinemalarına kiralanmıştı. Yapılan tadilatlar sonrası 1998 yılında hizmete başlayan Kardelen Sineması, o dönemde kentimizde büyük bir açığı kapatmış, vizyona giren filmleri Bolu'ya getirerek önemli bir sosyal görevini yerine getirmişti.

Zaman içerisinde kentimizde bulunan sinema salonu sayısı artınca, Kardelen Sinemasına olan ilgi de azaldı. Yap-İşlet-Devret Modeliyle kiralanan bina için Umut Sanat Kardelen Sinemaları aylık 900 lira gibi çok düşük bir kira ödese de, diğer maliyetler ve ilginin azalması sonrası zarar etmeye başladı. Teknolojik olarak da diğer sinema salonlarından geride kalan Umut Sanat Kardelen Sinemaları sözleşmeyi uzatmak yerine Bolu'dan ayrılmaya karar verdi.

Umut Sanat Kardelen Sinemalarının Özel İdareye ait binayı boşaltması sonrası, bina İl Özel İdareye teslim edildi. Binayı yeniden değerlendirmek isteyen İl Özel İdaresi binayı uzun vadeli kiralayabilmek için İl Genel Meclisi'nde ihale kararı almaya hazırlanıyor. Özel İdareye ait binanın kaderi Haziran ayında gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi toplantısında belirlenecek.

www.bolutakip.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.