VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Havalar Isındı Güneşe Dikkat

1 Mayıs 2013

    Yurt genelinde hava sıcaklıkları giderek artıyor. Birçok vatandaş sıcak havayı ve güneşi fırsat bilip kendini ...

Yurt genelinde hava sıcaklıkları giderek artıyor. Birçok vatandaş sıcak havayı ve güneşi fırsat bilip kendini sokaklara attı. Aşırı sıcaklarda ise dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ise güneş çarpması. Özellikle küçük çocukların en fazla etkilediği sıcak havalarda uzmanlar güneş çarpması ve alerjiler konusunda vatandaşları uyardı.

Haber: Abdullah Ceyhan

Güneş çarpmasının en çok 2 yaş altı çocukları etkilediğine dikkat çeken Özel Çağsu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Saliha Kopan, "Özellikle 2 yaş altı çocuklarda etkilenme bekliyoruz. Bu nedenle özellikle güneşin yoğun olduğu öğle saatleri içerisinde çocukların dışarıda olmamasını tercih etmeliyiz. Dışarı çıkmak zorunda olanlar da çocuklarına açık renkli giysiler giydirsin. Mutlaka şapka takılmalı. Koyu renkli kıyafetler güneş ışınlarını topladığı için bu tarz giyimlerden kaçınılmalıdır. Sıvı tüketimi çok önemli. Bol sıvı tüketilmeli." dedi.

Saliha Kopan, "Güneş çarpması sonucu ateş yükselmesi yaşanacaktır. Kesinlikle ateş düşürücü kullanılmamalıdır. Öncelikle ılık duş aldırmaları gerekiyor. Uzman önerilerine uyulmalıdır. Ateş yüksekliği 38 ve üzerinde olabilir. Koltuk altlarına ve kasık bölgelerine ıslak bez konulmalıdır. Güneşe çıkarken güneş koruyucu kullanılması uygundur." şeklinde konuştu.

GÜNDE 3 DEFA GÜNEŞ KORUYUCU KULLANILMALI

Özel Çağsu Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Uzman Dr. Ayşegül Sema Gözübüyük ise "Sıcak havalarda terleme daha fazla olduğu için teri tutan ketenli giysiler giymeliyiz. Çok aşırı koyu ve kapalı giysiler giyinmemelidir. Çok fazla spor ayakkabı giyilmemeli. Hava alacak türde ayakkabılar tercih edilmelidir. Güneşte çok fazla durulmamalıdır. Güneş lekeleri oluşabilir. Sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkılmalıdır. Bu şekilde yapılırsa hem güneş lekelerinden hem de alerjilerden korunulur. Lekelerden korunmak için günde 3 defa güneş koruyucuları kullanılmalı. Güneşe çok sık çıkılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.