VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bayram dediğin böyle olur

1 Mayıs 2013

  Türk Metal Sen Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta alanlarda verilen mesajların ...

Türk Metal Sen Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ta alanlarda verilen mesajların hükümet tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için çaba gösterilmelidir. Anayasa, katılımcı demokrasinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Emekçilerin çıkarlar savaşta değil barıştadır. Atatürk'ün 'Yurt'ta sulh Cihanda Sulh' sözü rehber edinilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün kurumları hukuk devleti anlayışıyla hareket etmelidir. Uzun tutukluluk sürerli kaldırılmalı, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalıdır" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bolu'da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla kutlanırken, Bolu oyun havası oynayan ve halay çeken işçiler 1 Mayıs'ın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Hükümet Meydanı'ndan başlayan ve Bankalar Caddesi'nde sona eren yürüyüşe, Türk İş, Türk Metal-Sen, Kesk, Belediye İş Sendikası, CHP Bolu İl Örgütü, EMEP, Halkevleri Bolu Şubesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklarıyla birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün coşkusunu yaşayan Bolulular slogan atarak yürüdüler.

Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, emniyet müdür yardımcıları ile birlikte yürüyüşü yakından takip etti. Polis herhangi bir taşkınlık olmaması için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polis ara sokaklarda kuş uçurtmazken, her hangi bir provokasyona karşı dikkatli olundu. İşçiler Belediye Meydanı'nda Bolu oyun havaları ile halaylar çekerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladılar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.