VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Hormon kavgası

29 Nisan 2013

   Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca, kanatlı sektöründe ...

 Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca, kanatlı sektöründe horman kullanıldığına dair iddialarını eleştirdi. Koca, "Kanatlı eti üretiminde hiçbir şekilde hormon kullanılmıyor, gönül rahatlığıyla tavuk tüketebilirsiniz" dedi.

 

BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca katıldığı bir programda kanatlı sektörü olarak bilinen tavuk eti üretiminde hormon kullanılşdığı iddiları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Koca, kanatlı eti sektörünün dünya genelinde büyüyen bir sektör olduğunu, 2012 yılında dünyada kanatlı eti üretiminin 103,5 milyon ton olarak tahmin edildiğini söyledi.

Türkiye'de 1990 yılında 216 bin 759 ton düzeyindeki kanatlı eti üretiminin 2004 yılında 1 milyon tonu aştığını anlatan BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı, 2012 yılında ise 1 milyon 830 bin tona kadar yükseldiğini ifade etti.

'HORMON VAR' DİYEN VATAN HAİNİDİR

 

Üretim ve fiyat gibi sorunlar nedeniyle toplumun protein açığını kapatmada kırmızı etin yeterinde değerlendirilemediğine dikkati çeken Sait Koca, "Belki hakaret gibi kabul edeceksiniz ama tavuk üretiminde hormon kullanıldığını söyleyenler soytarılıktan başka bir şey yapmıyor. 21 günde çıkan bir civcivi hızlı yetiştireceğim diye 17 güne indiremezsiniz. Bu doğanın kuralıdır, civciv 21 günde çıkar. Her ortamda ve her fırsatta söylüyorum (dünyada hormon kullanımı yoktur) diye. Bunun gerekçesi de çok basit. Siz 5 kuruşluk verim artışı için 10 kuruşluk hormon kullanır mısınız? Hormon kanatlı üretimi için ekonomik değildir ve tavukçulukta kullanılmaz. Ekonomik olsaydı birileri kullanırdı ve onu tartışırdık. Türkiye'de üretimin neredeyse tamamına yakını güvenilir olan tek sektör kanatlı sektörüdür. Kanatlı eti üretiminde hiçbir şekilde hormon kullanılmıyor, gönül rahatlığıyla tavuk tüketebilirsiniz" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Samican
    28 Nisan 2013 • 11:00
    ben tanımıyorum hain miyim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.