VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

4 yıllık strateji Bolu'da hazırlanıyor

27 Nisan 2013

    Danıştay'ın 2014-2018 Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı Bolu'da geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Danıştay Genel ...

Danıştay'ın 2014-2018 Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı Bolu'da geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam,Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya ve çok sayıda akademisyen ile farklı kurumlardan temsilciler katıldı.

VERİMLİ SONUÇ ALACAĞIZ

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam, "Yargıdaki başlıca sorun olan makul sürede yargılayamama konusuna da vurgu yaparak, insanın ve toplumun, adalet duygusunu tatmin edecek şekilde karar verilmesini sağlayacak bir planlama yapıyoruz. 2 çalıştay düzenlemeyi planladık. Geçen hafta çalıştayların ilkini yaptık. Bu çalışmaların sonucunda, 5 yıllık süreç içerisinde Danıştay Başkanlığının yol haritasını, çalışma yöntemi ve usullerine ilişkin planlarını hazırlayacağız. Danıştayda yargılamanın daha hızlı, makul sürede ve adaletli bir şekilde gerçekleştirilmesi için yol haritası çizilecek. Buradan verimli bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Burada bazı kararlar alıyoruz ve karar süreçlerinde temel referans alacak ilkeleri benimsiyoruz. Evrensel olarak insan haklarının, adaletin, üstünlüğünü ortaya çıkartacak ve bu prensiplere uygun yargılamaların gerçekleşmesini sağlayacak bir çalıştay yapıyoruz. Zaten yargılamada esas olan sorunlardan başlıcası, makul sürede yargılamanın tamamlanamamasıdır. Yargıdaki başlıca sorun olan makul sürede yargılayamama konusuna da vurgu yaparak, insanın ve toplumun adalet duygusunu tatmin edecek şekilde karar verilmesini sağlayacak bir planlama yapıyoruz" dedi.

4 YILLIK STRATEJİMİZ BELİRLENECEK

Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada farklı kurumlardan 90'a yakın katılımcı ile çalıştayın devam ettiğini belirtti. Çetinkaya, "Akademisyenler de bize bilimsel olarak katkıda bulundu. Her mahkeme üyemizin ayrı ayrı görüşlerini alıyoruz. 90 kişi civarında bir katılım oldu. Bununla biz 2014-2018 yılları arasında, 'Danıştayın' stratejisi ne olacak, uluslararası arenadaki yerimiz ne olması lazım, ulusal anlamlarda hangi hedeflere ulaşacağız', onun tespitini yapıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.