VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Esnaf isyan etti

26 Nisan 2013

  Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde 'Yol Denetleme İstasyonu' nedeniyle işlerinin kötü gittiğini ve iflas etmek üzere olduklarını ...

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde 'Yol Denetleme İstasyonu' nedeniyle işlerinin kötü gittiğini ve iflas etmek üzere olduklarını belirten sanayi esnafı, Cuma namazı çıkışı D-100 karayolunu kapatmak istedi.

Yeniçağa ilçesinde Mengen yol ayrımına 100 metre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kurulan Yol Kenarı Denetleme İstasyonu, ilçe esnafını ayağa kaldırdı. Yeniçağa Sanayi Esnafları Derneği Başkanı Kemal Yılmaz, bir toplantı düzenleyerek işçilerle protokol üyelerini bir araya getirdi. Cuma namazı sonrası yapılan toplantı sırasında Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, basın mensuplarının dışarıya çıkarılmasını, aksi takdirde konuşmayacağını söyledi. Bunun üzerine toplantının tansiyonu bir anda yükseldi. Gazetecilerin toplantı dışına çıkarılmak istenmesine sinirlenen esnaflar, "Bizim sesimizi onlar duyuracak. Kimi kovuyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

KİMSE SANAYİYE GELMİYOR

Sırayla mikrofonu eline alarak söz isteyen esnaflardan Süreyya Duran, "Bu kantarı neden buraya kurdurdunuz. Artık kimse sanayiye girmiyor. Sizler bunun için ne yapıyorsunuz. Esnaf perişan durumda. Kimse borcunu ödeyemiyor" diye bağırdı.

Daha sonra söz alan Halil Yaman ise protokol üyelerini protesto etti. Belediye başkanı ve iktidar partisi ilçe başkanı Recai Çağlar'a sitem eden esnafı görevliler susturmaya çalıştı. Yaman ise, "Niye susacağım. Bana git diyemezsiniz. Burada herkes cebini doldurdu. Benim daha emekliliğime 20 yıl var. Herkes aç" diyerek yerine oturdu. Diğer esnaflar, konuşma yapan arkadaşlarını alkışlayarak tebrik etti.

Tansiyonun yüksek olduğu toplantı basın mensuplarının görüntü aldığı gerekçesiyle sonlandırıldı. Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, önümüzdeki günlerde basına kapalı yeni bir toplantı yapılmasını istedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.