VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Korkulu anlar yaşadılar

23 Nisan 2013

Bolu'da deprem simülatör TIR'ına binen Vali Yardımcısı Cemal Polat, güvensiz odada 7.4 büyüklüğündeki depremin benzerini ...

Bolu'da deprem simülatör TIR'ına binen Vali Yardımcısı Cemal Polat, güvensiz odada 7.4 büyüklüğündeki depremin benzerini yaşarken, üzerine eşyaların düştüğü dolabı eliyle tutmaya çalışarak korkulu anlar yaşadı.

Türkiye çapında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta işbirliğinde yola çıkan deprem simülatör TIR'ı, vatandaşları bilgilendirme çalışması yapmak üzere Bolu Dağı'nda bulunan Highway Outlet AVM'ye geldi. AVM'nin park yerinde konuşlanan deprem TIR'ı, protokol üyeleri ve vatandaşlara 7.4 büyüklüğünde deprem yaşattı. Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı törende olası Marmara depremi yaşatıldı.

İlk olarak deprem TIR'ına protokol üyeleri bindi. Güvensiz odaya geçen Vali Yardımcısı Cemal Polat ve Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, 7.4 büyüklüğündeki depremi yaşamaya başladı. Bu sırada duvar kenarındaki dolap protokol üyelerinin üzerine doğru devrildi. Dolabın içindeki eşyalar Vali Yardımcısı Polat'ın üzerine döküldü. Bu sırada protokol üyelerinin büyük korku yaşadıkları görüldü.

Daha sonra güvenli ve güvensiz odaya geçen vatandaşlar deprem anını birebir yaşadı. Küçük çocuklar yere diz çökerek başlarını ellerinin altına alarak depremin bitmesini bekledi. Vali Yardımcısı Cemal Polat, "Deprem TIR'ında neredeyse depremi birebir yaşadık. Gerçekten bilinçlenme açısından güzel bir organizasyon oldu. Vatandaşlarımız da olası bir depreme karşı daha çok bilinçlenme fırsatı buldular" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.