VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vali koltuğuna oturdu, tablet bilgisayarları sordu

23 Nisan 2013

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Bolu Valiliği makamına bu yıl Abant ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Bolu Valiliği makamına bu yıl Abant Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aslıhan Erturan oturdu. Vali Aslınan Erturan, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'e tablet bilgisayarların dağıtımı ile ilgili sorular yöneltti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle Vali İbrahim Özçimen'in koltuğuna temsili olarak Abant Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aslıhan Erturan oturdu. Vali Özçimen'in makamında gerçekleşen temsili yer değiştirmeye Çocuk Vali Aslıhan Erturan ile birlikte Abant Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Şevval Kübra Uysal, Mustafa Emre Akı, Sosyal Bilgiler öğretmeni Ayşen Sunay Göre ile Okul Müdürü Ahmet Kavuk da katıldı.

Makamını Abant Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Aslıhan Erturan'a devreden Vali İbrahim Özçimen, "Hayırlı uğurlu olsun. Beni büyük bir yükten kurtardın. Allah sana yardım etsin. Başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi. Makama oturunca açıklamalarda bulunan Abant Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aslıhan Erturan, "Öncelikle bu makama oturmak benim için çok gurur verici. Çünkü sizin gibi özel bir valinin yerini ben alıyorum. Şuan çok mutluyum. Mutlu olmamın nedenlerinden biriside Atatürk'ün bu özel günü biz çocuklara armağan etmesi. Bir gün olacak bu makamlara bizler oturacağız. Oturduğumuzda görevimiz her ne olursa olsun bunu hakkı ve layıkı ile yapabilmek için kendimizi bu günden ilime, sanata, kültüre adıyoruz. Bize bu konuda yardımcı olan öğretmenlerimize, ailelerimize, bize bu koltukları bırakan bütün büyüklerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Özçimen ise "Bizim için bu koltuğu sizlere devretmek ile bu makamlar ayrı anlam kazanıyor. Bayramınız kutlu olsun. İnşallah bizlerden çok iyi yetişip görevleri daha iyi yaparsınız. Bu sayede Ülkemiz daha ileriye gidecektir. Biz bütün kalbimizle, bütün varlığımızla bunu arzu ediyoruz. İstiyoruz ki bizim çocuklarımız bizden çok daha iyi yetişsin. Dünya milletleri arasındaki yarışta Türklerin öne geçebilmesi ancak böylelikle mümkün olabilecek. Bu konuda en etkin kişiler okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve bir de çalışması gereken sizlersiniz. İnşallah siz de bu görevinizi hakkıyla yapıyorsunuzdur. Tekrar sizlere başarılar diliyorum." dedi.

Vali İbrahim Özçimen ise, "Ne olursanız olun her şeyin en iyisi olun, mühim olan da bu. Vali olunur, Belediye Başkanı olunur, Başbakan olunur, Cumhurbaşkanı olunur, çiftçi olunur, sanatkar olunur. Bu görevlerde de en iyisi olmak lazım. İyi olun, çünkü her yerde iyi insana ihtiyaç var. Hem iyiliğiyle, hem ilgisiyle, gayretiyle, şefkatiyle, merhametiyle, iyi insanlara çok ihtiyaç var" ifadelerine yer verdi.

Kendisini ziyarete gelen veya okul ziyaretlerinde her fırsatta çocuklara çarpım tablosunu soran Vali İbrahim Özçimen'e bu sefer de Çocuk Vali Erturan çarpım tablosu sordu.

İl Milli Eğitim Müdürünü arayan Çocuk Vali Erturan, "Okullardaki Fatih Projesi kapsamında Okullara tablet bilgisayarlar gönderiliyor. Ama çoğu okulda yok. Bunun dağıtımı nasıl yapılıyor?" sorusunu sorarak konu hakkında bilgiler aldı.

Program sonunda bir süre koltuğunu devrettiği Aslıhan Erturan ile diğer öğrencilere ve öğretmenlere günün anısına hediye veren Vali Özçimen, ziyaret sonrası da toplu fotoğraf çektirdi.

"NE OLURSANIZ OLUN HER ŞEYİN EN İYİSİ OLUN, MÜHİM OLAN DA BU"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.